Ga naar de inhoud

27/12: Ingebrigtsen weg bij KVO, 11/2: Ingebrigtsen weg bij Apoel

 di 11 februari 2020 12:58
Kare Ingebrigtsen
Kare Ingebrigtsen.

46 dagen na zijn aanstelling is de Noorse coach Kare Ingebrigtsen al ontslagen bij de Cypriotische eersteklasser Apoel Nicosia.

De 54-jarige Ingebrigtsen boekte wisselvallige resultaten bij de club uit de Cypriotische hoofdstad: in 8 wedstrijden werd er 4 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 2 keer verloren.

 

Dat is niet voldoende voor een team dat elk jaar voor de titel wil gaan en dit seizoen in het klassement niet verder komt dan de 3e plaats, op 5 punten van leider Anorthosis. 

 

Ingebrigtsen zorgde voor een stevige verrassing door eind vorig jaar KV Oostende te verlaten voor een avontuur in Cyprus. Het nieuws lekte nota bene uit tijdens de competitiewedstrijd op Charleroi, wat hem niet in dank werd afgenomen.

 

De Noor was nog maar sinds het begin van het seizoen aan de slag bij de kustploeg, waar hij een contract voor 2 jaar had ondertekend.

 

Ook in Oostende waren de resultaten niet al te spectaculair: bij het vertrek van Ingebrigtsen stond het team op de op 2 na laatste plaats in de Jupiler Pro League. 

 

Voordien was de voormalige Noorse international in eigen land als trainer bij Ranheim (2007), FK Bodö/Glimt (2008-2011) en Rosenborg (2014-2018) aan de slag.

Tweet van Apoel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.