Podcast met Tim Declercq: "Ik heb niet de motor of de versnelling om mij 'El Ferrari' te noemen"

  Tim Declercq

  Vorige week was Remco Evenepoel te gast in de podcast van Christophe Vandegoor, deze week kunt u luisteren naar een gesprek met Tim De Clercq. De meesterknecht en eeuwige student van Deceuninck-Quick Step praat over zijn ploeg, zijn studies, zijn ambities en zijn bijnaam: El Tractor.

  Je kunt de podcast met Tim Declercq hier beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunesSoundcloud of Spotify).

  "Patrick Lefevere weet altijd alles. Het is mij een raadsel hoe hij het doet"

  Tim Declercq is een renner met een mening. De knecht van Deceuninck-Quick Step zat als jonge renner in Reyers Laat over de dopingproblematiek en vertelt ook honderduit in de podcast van Sporza Koers. Zijn beulswerk wordt gewaardeerd in het peloton. "Het was leuk om te merken dat er ook bij andere ploegen interesse was voor mij."

   

  "Maar ik ben Patrick Lefevere enorm dankbaar, omdat hij de enige was die mij de kans heeft gegeven op WorldTour-niveau. Ik denk niet dat er voor mij een betere ploeg is. Het is ook leuk om de twijfelaars te overtuigen dat ik die rol en plaats in de ploeg waard ben."

   

  Een gesprek met Lefevere voor zijn transfer was er niet, maar de manager was wel goed op de hoogte. "Hij doet dat niet rechtstreeks, maar hij heeft enorm veel connecties. Hij weet altijd alles. Hoe hij het doet, is mij ook een raadsel. Ik denk dus wel dat hij wist welk vlees hij in de kuip had."

   

  Declercq schat de rol van Lefevere in de Wolfpack naar waarde. "Hij heeft nog altijd de laatste hand in welke renners en welke personeelsleden worden aangeworven. Ik denk dat hij niet enkel op fysiek vlak, maar ook op karakterieel vlak kijkt wie er in het team zou passen. Ik moet zeggen dat wanneer Patrick binnenkomt, dan wordt er wel geluisterd. Hij heeft ook het laatste woord. Maar hij gebruikt niet altijd die macht."

  Patrick Lefevere weet altijd alles. Hoe hij het doet, is mij ook een raadsel.

  Tim Declercq

  "Ik weet dat ik niet de motor heb om mij 'El Ferrari' te noemen"

  Declerq heeft met 'El Tractor' een speciale bijnaam. Die kreeg hij door een journalist in Argentinië. "Ik vind het wel een leuke bijnaam. Ik weet dat ik niet de motor of de versnelling heb om mij 'El Ferrari' te noemen."

   

  "Maar ik weet dat ik op mijn goeie dagen betrouwbaar ben en lang kan werken voor de ploeg. Op dat vlak vind ik het een passende bijnaam. Ik ben blij dat ik hem zelf niet heb moeten uitvinden zoals anderen."

  Beluister andere afleveringen van Sporza Koers podcast