Ga naar de inhoud

Drama voor Depay: gescheurde kruisband, einde seizoen en geen EK

 zo 15 december 2019 22:15

Het is een zwarte zondag geworden voor Memphis Depay. Hij verloor met Lyon thuis tegen Rennes en viel zelf uit met een knieblessure. Een gescheurde kruisband, zo bleek later. Hij mist de rest van het seizoen én het EK met Nederland.

Het waren woelige dagen voor Memphis Depay, die afgelopen week nog door zijn eigen fans bespuwd werd na een opstootje in de Champions League. Die zwarte week kreeg een vervelend staartje tegen Rennes.

 

Lyon ging niet alleen de boot in met 0-1, maar het zag ook aanvaller en aanvoerder Memphis Depay uitvallen. De Nederlander kreeg in de eerste helft wat schoppen en bleef na de rust in de kleedkamer. Kort na de wedstrijd wisten ze bij Lyon al hoe laat het was: Depay heeft de kruisbanden van zijn linkerknie afgescheurd. Tot overmaat van ramp viel ook zijn ploegmaat Jeff Reine-Adélaïde uit met dezelfde blessure.

 

Lyon heeft meteen laten weten dat beide spelers een kruis mogen maken over het vervolg van het seizoen. Meer dan waarschijnlijk moet Depay, de aanvalsleider van Nederland, ook het EK missen.