Ga naar de inhoud

meest recent

   Leko: "De grinta, motivatie en honger zijn helemaal terug"

    do 19 juli 2018 15:20
   Ivan Leko
   Leko zal zondag niet kunnen rekenen op Mechele en Nakamba, ook Dennis viel geblesseerd uit.

   Zondag wordt er met de Supercup opnieuw gevoetbald in de Jupiler Pro League. "De Supercup is belangrijk en we spelen tegen Standard. Dat maakt de wedstrijd altijd interessant", zegt Ivan Leko op de Brugse persconferentie.

   "We willen elke thuismatch winnen, dus zeker ook deze"

   Voor Club Brugge is het nog maar 2 jaar geleden dat ze de Supercup wonnen. In 2016 won het met 2-1, uitgerekend van Standard. In Luik wachten ze al sinds 2009 op een nieuwe beker. 

    

   Gisteren speelde Club Brugge nog een laatste oefenwedstrijd tegen KV Mechelen, maar het geraakte niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Standard won wel zijn wedstrijd. Tegen Tubeke werd het 0-1.

    

   "De grinta, motivatie en honger zijn helemaal terug", vertelt Leko. "Zondag zullen we dat tonen op het veld. We willen elke thuismatch winnen, dus zeker ook deze. De Supercup is belangrijk. Het is geen titel, maar het blijft toch een trofee en we spelen tegen Standard, vorig jaar de beste ploeg in Play-off I. Dat maakt de wedstrijd altijd interessant."

    

   Leko kondigde aan dat hij zondag met zijn sterkste ploeg wil aantreden. "We willen absoluut winnen met goed voetbal. We zullen zien waar we al staan."

   De grinta, motivatie en honger zijn helemaal terug. Zondag zullen we dat tonen op het veld. 

   Ivan Leko

   Zondag geen Mechele en Nakamba, ook Dennis onzeker

   Tegen Standard zal Leko nog niet kunnen rekenen op Brandon Mechele en Marvelous Nakamba. Ook Dennis is nog onzeker voor de wedstrijd.

    

   "Mechele en Nakamba zullen zondag nog niet in actie komen. Het zijn belangrijke spelers en ze werken hard aan hun terugkeer, maar ze hebben nog meer tijd nodig", legt Leko uit. "Andere spelers zullen dus hun kans krijgen om zich te bewijzen."

    

   Club-spits Dennis viel gisteren uit tijdens de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen. "Straks bespreken we zijn situatie met de medische staf. We hopen dat hij niet te lang aan de kant staat en dat we dit seizoen de beste Dennis kunnen zien", besluit Leko.