- 34' - Geel - Joe Morrell
- 32' - Doelpunt - Kieffer Moore (1 - 1)
- 12' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (0 - 1)
- 90+3' - Verv. Aaron Ramsey door Brennan Johnson
- 85' - Verv. Thomas Meunier door Leandro Trossard
- 85' - Verv. Arthur Theate door Jan Vertonghen
- 82' - Geel - Leander Dendoncker
- 80' - Geel - Kieffer Moore
- 75' - Geel - Alexis Saelemaekers
- 71' - Geel - Thorgan Hazard
- 59' - Verv. Divock Origi door Dante Vanzeir
- 59' - Verv. Timothy Castagne door Leander Dendoncker
- 58' - Verv. Charles De Ketelaere door Alexis Saelemaekers
De Rode Duivels hebben hun WK-kwalificatiecampagne afgesloten zonder glans. Tegen Wales speelden de Belgen een degelijke eerste helft, maar na de pauze was het spel veel slordiger. Met een 1-1-gelijkspel mogen de Belgen - met enkele nieuwe namen - niet echt mopperen.
Wales-België in een notendop
- Sleutelmoment: Koen Casteels kreeg eindelijk eens een kans onder de lat bij de Rode Duivels, maar veel werk kreeg hij niet. Met een prachtige parade in de 83e minuut kon hij toch eens zijn klasse tonen en behoedde hij meteen ook dat Wales de slordige 2e helft van de Belgen kon afstraffen.
- Man van de Match: Na 45 minuten was er geen discussie over dat Kevin De Bruyne deze trofee zou wegkapen, maar over 90 minuten gezien was Kieffer Moore wellicht de meest verdienstelijke speler op het veld. Niet alleen vanwege zijn belangrijke goal, maar ook zijn onophoudelijke inzet.
- Statistiek: België sluit zijn groep af zonder nederlaag. Het is al 27 matchen ongeslagen in WK-voorrondes. De laatste nederlaag dateert van 2009 tegen... Estland.
Het journaal 13u met o.a. alles over de 1-1 van de Rode Duivels tegen Wales

Belgen verdienen meer in de eerste helft
De roep om vernieuwing was bij de bondscoach niet in dovemansoren gevallen, want De Ketelaere en Theate stonden voor het eerst in hun internationale carrière in de basis.
Toch was het "ancien" De Bruyne - voor de gelegenheid aanvoerder - die als vanouds de lakens uitdeelde. Toen Wales de bal niet wegkreeg, aarzelde hij niet om uit te halen en doelman Ward moest vissen. Het leek het begin van een aangename avond.
De Belgen bleven ook domineren, maar achterin speelde Boyata een ongelukkige match. Hij gaf het startsein voor pakjestijd met een slippertje dat niet werd afgestraft. Zijn foute inspeelpass werd wel cash betaald, ook omdat eerst Witsel en daarna Theate over de bal maaiden. Moore wist wel raad met dat cadeautje.
De gelijkmaker was niet verdiend, ook al omdat de Duivels nog enkele mooie kansen kregen voor de rust, waarvan zeker het sublieme schot van Thorgan Hazard op de paal een beter lot had verdiend. Toch bleef het bij 1-1 na het eerste bedrijf.

Tweede helft om snel te vergeten
In het tweede bedrijf begonnen dezelfde acteurs plots over hun zinnen te struikelen. Slordig spel bracht Wales zomaar in de match. Een blik nieuwe namen, met daarbij debutant Vanzeir, bracht weinig beterschap.
Dankzij een uitmuntend publiek in Cardiff - ook al was het overbodig om De Bruyne uit te fluiten - vatte Wales moed. Zat een zege tegen de nummer 1 van de wereld (voorlopig toch nog) er misschien in?
Het leek een helft zonder noemenswaardige kansen te worden, tot Liverpool-speler Williams zich een weg baande richting het doel en een kogel afvuurde naar de verste kruising. Casteels moest zich helemaal strekken om die domper te vermijden.
Uiteindelijk gingen ze bij Wales toch rekenen en werd het belangrijke punt, dat de status van reekshoofd bij de loting voor de play-offs garandeert, met hand en tand verdedigd. De Belgen drongen nog aan, maar het was blaffen zonder te bijten.
Wales vierde het gelijkspel uitbundig, bondscoach Roberto Martinez zal toch niet helemaal overtuigd geraakt zijn van zijn jeugdige doublures. Enkel Theate wierp zich in deze match op als een waardige wissel voor de toekomst.

Martinez: "Was belangrijk dat we vandaag het leiderschap hadden van De Bruyne"

Vanzeir: "Was geweldig om te mogen invallen"
