Cardiff City Stadium
21624

Estland houdt Wales in bedwang en helpt Rode Duivels zo een handje

wo 8 september 2021 22:41

Estland heeft zijn eerste puntje in de WK-kwalificatiecampagne opgepikt. Het hield Wales in Cardiff met meer geluk dan kunde op 0-0. Wales ziet de Rode Duivels zo nog verder uitlopen in de strijd om de eerste plaats.

Als Wales nog de hoop had om de Rode Duivels van groepswinst te houden, dan heeft die hoop een fikse knauw gekregen. In de eerste helft tegen Estland ontsnapte de thuisploeg zelfs aan een achterstand: Kait raakte de lat.

Na de rust werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van Estland, maar doelman Karl Hein stond pal. De 19-jarige reservedoelman van Arsenal bracht redding op pogingen van Bale en Roberts.

En toen hij zich toch gewonnen moest geven op een schot van Bale schoot de paal hem te hulp. In de slotfase wou de bal niet goed vallen voor Wales, dat afgelopen zondag al aan puntenverlies was ontsnapt in Wit-Rusland.

Zo bleef het 0-0 en kijkt Wales al tegen een kloof van 9 punten aan. Ook al heeft Wales 2 wedstrijden minder gespeeld dan België, de kans om zich voor het eerst sinds 1958 rechtstreeks te plaatsen voor een WK lijkt klein.