City boekt ook zonder De Bruyne makkelijke zege tegen Mönchengladbach

  terugwedstrijd 0 - 2
  1. 29' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Jonas Hofmann door Hannes Wolf
  2. 80' - Verv. Gabriel Jesus door Sergio Agüero
  3. 80' - Verv. Phil Foden door Ferran Torres
  4. 74' - Verv. Lars Stindl door Breel Embolo
  5. 69' - Verv. Raheem Sterling door Riyad Mahrez
  6. 65' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 2)
  7. 63' - Verv. Alassane Pléa door Marcus Thuram
  8. 63' - Verv. Stefan Lainer door Valentino Lazaro

  Manchester City heeft zijn zegeteller op 19 overwinningen op een rij gezet. Borussia Mönchengladbach, dat debuteerde in de 1/8e finales van de Champions League, was twee maten te klein voor City in zijn huidige vorm.

  Mönchengladbach - City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het is een cliché om de 0-1 te kiezen, maar het was gewoon wachten op doelpunten in een match die door 1 ploeg volledig werd gedomineerd.
  • Man van de Match: Cancelo begon officieel als linksachter, maar was als inverted wingback goed voor een beslissende assist en pre-assist. Zie ook zijn cijfers onderaan.
  • Statistiek: Pep Guardiola staat na deze zege op plaats vier op de lijst van trainers met de meeste CL-zeges.

  Ook zonder De Bruyne een oorlogsmachine

  Wie zich afvraagt waarom Manchester City ook zonder Kevin De Bruyne zo goed bezig is, raden we aan de eerste helft tegen Mönchengladbach te herbekijken.

   

  Pep Guardiola koos voor een echte nummer 9 in plaats van De
  Bruyne als valse nummer 9 zoals tegen Arsenal in de vorige match. KDB begon op de bank en zou daar de hele match blijven.

   

  Ook zonder zijn belangrijkste generaal kan City momenteel een oorlogsmachine zijn. Een machine waar Mönchengladbach geen enkel verhaal tegen had. Foden, Gündogan, Silva, Rodri en ook Cancelo toonden enorme balvastheid en precisie, waardoor de bal ongrijpbaar werd.

   

  De Duitsers pompten om niet te verzuipen en hadden als enige verdienste dat City zo ondanks al het balbezit nauwelijks kansen had. Een spektakelstuk was deze match zeker niet.

  Twee keer het duo Cancelo-Silva

  Het Portugese duo Cancelo-Bernardo Silva zorgde voor twee bijna identieke goals. Een voor de rust en een erna. Cancelo schilderde twee keer met prinsheerlijke precisie een voorzet over de Duitse verdediging. 

   

  De eerste keer kopte Silva (1,73m) binnen. De tweede keer kopte hij in de voeten van Jesus, die van dichtbij niet meer kon missen. Na de 0-2 nam City gas terug. 

   

  Mönchengladbach kwam pas in de extra tijd tot zijn eerste schot tussen de palen. Gelukkig voor City was Ederson nog alert om de aansluitingstreffer te voorkomen, maar kwalificatie voor de kwartfinales mag voor dit City geen enkel probleem zijn.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Laatste fluitsignaal. Manchester City heeft zege nummer 19 op een rij beet. Mönchengladbach (debutant in de 1/8e finales) was een maatje of twee te klein. .
  3. tweede helft, minuut 91. Nog drie minuten extra. Er komen drie minuten extra tijd bij. Niets doet vermoeden dat er nog iets gaat veranderen aan de stand. .
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Hannes Wolf erin, Jonas Hofmann eruit
  5. tweede helft, minuut 84. Mönchengladbach wil een penalty. Hofmann heeft opeens wat ruimte. Alleen Cancelo staat nog tussen hem en de goal. Hofmann probeert hem voorbij te gaan in het strafschopgebied, maar wat Cancelo doet is te weinig voor een penalty. Hofmann heeft zich wel pijn gedaan. .
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Gabriel Jesus eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Ferran Torres erin, Phil Foden eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Nog even de weelde van de City-bank gedemonstreerd. Guardiola wisselt nog twee keer, maar De Bruyne mag nog altijd niet opdraven. Er zijn wel speelminuten voor Agüero en Torres. Een goed begonnen Foden en vrij onzichtbare Jesus (behalve bij een makkelijke goal) mogen gaan rusten. .
  9. tweede helft, minuut 79. Ik vind dat Mönchengladbach wel te weinig probeert om een goal te maken. Wesley Sonck op Proximus TV.
  10. tweede helft, minuut 78. Een zeldzaam momentje van opschudding. Gündogan legt af voor Foden, maar zijn schot uit een scherpe hoek gaat over. Het spel is verwaterd. .
  11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Breel Embolo erin, Lars Stindl eruit
  12. tweede helft, minuut 74. Ondertussen kijken we naar een andere soort wedstrijd. Gladbach mag nu wat meer in het spel komen van City, maar kansen levert dat niet op voor de thuisploeg. Hofmann demonstreert dat Gladbach een maatje te klein is voor City. Hij wacht iets te lang en wordt dan makkelijk gestopt. .
  13. tweede helft, minuut 71.
  14. tweede helft, minuut 69. Sterling mag gaan rusten. Sterling had niet echt zijn avondje, maar dat is geen groot probleem voor City. Guardiola haalt Mahrez van de bank. Gaan we De Bruyne nog zien?  .
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Raheem Sterling eruit
  16. tweede helft, minuut 65. Copycat-goal van City: 0-2. De meer aanvallende intenties van Gladbach breken de Duitsers zuur op. De 0-2 is bijna een kopie van de eerste goal. Cancelo zet opneiuw prima voor naar de tweede paal en daar kopt Silva tot in de voeten van Jesus in plaats van zelf te scoren. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 65 door Gabriel Jesus van Manchester City. 0, 2.
  18. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Marcus Thuram erin, Alassane Pléa eruit