Zweedse ref van Roemenië-Oekraïne heeft wedstrijdleiding voor clash tussen Fransen en Rode Duivels

 za 29 juni 2024 09:43
Frankrijk
01/07 18:00
België

      Onder het motto: moeilijk gaat ook. De Rode Duivels hebben zichzelf een aartsmoeilijk pad richting EK-glorie bezorgd na de groepsfase. Zo wacht in de 1/8e finales al vicewereldkampioen Frankrijk. Kunnen de Belgen verbazen in Düsseldorf? Tel in deze blog af naar maandag 18 uur.

      Fase per fase

      09:08

      Zweedse scheidsrechter moet het in goede banen leiden

      De Zweedse scheidsrechter Glenn Nyberg is aangeduid om maandag de achtste finale tussen Frankrijk en België in goede banen te leiden.

      Voor de 35-jarige Nyberg, die aan zijn eerste groot toernooi bezig, wordt het de derde wedstrijd op dit EK. Eerder floot hij Roemenië-Oekraïne (3-0) en Albanië-Spanje (0-1). In de Champions League werd hij zeven keer ingezet, onder meer dit seizoen in de kwartfinale tussen Arsenal en Bayern München (2-2).

      Nog in Europa was Nyberg scheidsrechter bij twee wedstrijden van Racing Genk: in november 2021 bij een groepswedstrijd in de Europa League tegen Dynamo Zagreb (1-1) en in augustus 2023 in de derde kwalificatieronde voor de Europa League tegen Olympiakos (1-0 nederlaag). Een wedstrijd van de Rode Duivels floot hij nog niet.

      27/06/24
      15:27

      VIDEO - kijk naar de persconferentie van Upamecano

      15:26

      Lukaku boezemt nog angst in

      Romelu Lukaku kende op het EK in Duitsland nog geen succes, maar hij krijgt maandag in de achtste finale tegen Frankrijk een nieuwe kans om zijn rekening te openen. Dayot Upamecano, centrale verdediger bij Les Bleus, is alvast op zijn hoede voor de Belgische topschutter aller tijden.


      "Hij maakt veel doelpunten en is fysiek buitengewoon sterk", klonk het op zijn persmoment. "Iedereen kent Lukaku. We weten wat ons te doen staat op het terrein."


      Upamecano vindt tegelijk dat de Fransen zich komende maandag in Düsseldorf (18 uur) niet te veel op "Big Rom" mogen richten. "Het is een team waartegen wij spelen. We mogen ons niet alleen op Lukaku focussen. We weten dat hij heel gevaarlijk voor ons kan zijn. Maar hij is niet alleen."

      15:25

      Lukaku maakt veel goals en is fysiek buitengewoon sterk

      Dayot Upamecano
      15:20 Vooraf