Aanvoerder Milan Skriniar is de rots in de branding achteraan bij de Slovaken.

Slovakije gelooft vol in hun kansen tegen topfavoriet Engeland: "We kunnen ze aan met onze teamgeest"

 za 29 juni 2024 10:58

Morgen spelen Engeland en Slovakije voor het derde plekje bij de laatste acht. Engeland kon tot dusver niet overtuigen en treft de boeman van de Rode Duivels Slovakije. Stelt Engeland orde op zaken of zorgt Slovakije opnieuw voor een stunt? Volg de partij live op deze pagina, VRT 1, VRT MAX of Radio 1.

Fase per fase

20:26

Southgate: "Moeten sneller sterker worden"

Engeland kijkt vooruit en niet achteruit, zo blijkt na de persconferentie met Gareth Southgate. "Alles wat er gebeurd is, is nu vrij irrelevant", vertelt de bondscoach over de matige 5 op 9 in de groepsfase. "Het was niet spannender dan we dachten, we wisten dat alle vier de teams punten van elkaar konden afsnoepen. We hebben het beste niveau nog niet bereikt, maar we stonden bovenaan in de groep en nu moeten we zorgen dat we sneller sterker worden dan de andere teams."

Het eerste andere team dat Engeland ontmoet is Slovakije. "Het is een heel goed gecoacht team en ze hebben een duidelijke spelidentiteit. We hebben dingen waar we op kunnen bouwen, maar dit is ook een andere test, een andere fase", duidt Southgate. 


10:56

De media en fans waren kritisch na hun groepswedstrijden, dus zij zullen onder veel meer druk staan dan wij. Dat kan in ons voordeel werken.

Milan Skriniar
10:50

Aanvoerder Skriniar: "De druk ligt bij de Engelsen"

Slovakije mikt zondag (18 uur) op een stunt in zijn achtste finale op het EK voetbal tegen Engeland. Dat vertelde aanvoerder Milan Skriniar vrijdag. "Zij zullen onder veel meer druk staan dan wij. Dat kan in ons voordeel werken."

De leider van de Slovaakse defensie benadrukte de grote inzet voor zijn land: "Natuurlijk wordt het iets speciaals. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen in Slovakije. Als we Engeland kloppen, zou dat ons beste resultaat in de geschiedenis zijn. Ik geloof dat we het kunnen."

Slowakije klopte de Rode Duivels op de openingsspeeldag in groep E. Engeland is echter nog andere koek, vond Skriniar.

"Hun team barst van de wereldsterren. Maar we hebben hun wedstrijden in de groepsfase gezien en ze spelen nog niet op hun best. Dit kan onze kans zijn om ze te verslaan. Zij vertrouwen op individuele kwaliteit en weten dat ze spelers hebben die wedstrijden kunnen beslissen. Maar ik denk dat we ze aankunnen met onze teamgeest."

10:50 Vooraf