Belgische Super Cup - speeldag 1 - 20/07/24 - 20:02
79'
Christos Tzolis
79'
1 - 2

Goed begonnen is half gewonnen? Union heeft al meteen zijn eerste prijs van het seizoen te pakken. In de Supercup tegen Club Brugge toonde het zich uiterst efficiënt: na twee kansen stond het 0-2. Club Brugge knokte in het slot nog terug en zag zijn debutant Christos Tzolis scoren in het spannende slot, maar een remontada zat er niet meer in.

Het was vanavond uitkijken naar het debuut van Sébastien Pocognoli aan de zijlijn bij Union. En in zijn eerste wedstrijd heeft hij onmiddellijk een eerste trofee gewonnen. Union begon nog zonder nieuwkomers aan de aftrap, en het systeem van de vorige jaren bleek er nog steeds te staan.

Het defensieve blok stond er en op de counter probeerden ze gevaarlijk tegen te prikken. In de eerste helft gaven de Brusselaars dan ook zo goed als niets weg. Een kopbal van Vanaken en een volley van Nielsen konden Moris niet bedreigen.

Dus deed Union wat het de voorbije jaren al zo vaak succesvol deed: counteren. Op de tegenaanval werd Kabangu net voor rust in het strafschopgebied door Romero aangetikt. Scheidsrechter Van Driessche twijfelde niet en legde de bal op de stip. Mignolet raakte de inzet van Cameron Puertas nog, maar Union mocht toch met 0-1 de rust intrekken.

En net na de rust verdubbelde Leysen de voorsprong na een vrije trap van Puertas. Kabangu kreeg op het uur dan nog een uitgelezen kans om de 0-3 op het bord te zetten, maar trapte naast de bal.

Dat was het sein voor Club om de druk te beginnen opvoeren. Het was vooral de Griekse nieuwkomer Tzolis die bedrijvig was en hij scoorde dan ook de 1-2 in minuut 79.

Diezelfde Tzolis kwam helemaal op het einde nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij vond een uitstekende Moris op zijn weg. Zo trok Union de overwinning over de streep en mag het hun eerste Supercup in de prijzenkast zetten.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 maanden geleden

22:01

Union wint de Supercup

Van Driessche blaast voor het einde van deze Supercup. Het blijft 1-2 na een spannend slot waar Tzolis nog dicht bij de gelijkmaker kwam maar Moris op zijn weg vond.

Voor Union is het de eerste Supercup, voor Pocognoli een meer dan geslaagd debuut.

90+6'

Machida brengt zijn doelman nog bijna in de problemen met een draak van een terugspeelbal, maar Moris kan de bal goed onder controle krijgen en wegwerken.

90+4'

Bijna de 2-2

Tzolis is er heel dicht bij, maar hij vindt Moris 2 keer op zijn weg. Eerst met een kopbal, daarna de rebound nog. Krijgen ze nog zo'n kans?

90+2'

Lazare komt dicht bij de 1-3 maar hij kan niet afwerken. Dit had de beslissing geweest.

90+1'

Club krijgt nog 6 minuten extra tijd om de gelijkmaker te vinden.

90+1'

90'
89'

Union komt er zelf niet meer uit. Kunnen zij aan de druk weerstaan?

88'

Club blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker. Nilsson kan net niet koppen op een voorzet van Seys. Nog 3 minuten.

86'

Tzolis en Nilsson combineren mooi in de 16, maar de voorzet van Tzolis wordt geblokt door Vanhoutte die de bal op een gevoelige plaats kreeg.

81'
80'

Tzolis met de 1-2

Wat een mooi doelpunt van Tzolis. Vermant, net ingevallen, steekt die andere invaller Talbi mooi diep. Die houdt het overzicht en vindt Tzolis. De Griekse nieuwkomer legt de bal buitenkant rechts enig mooi binnen. Nog 10 minuten. Komt Club nog helemaal terug?