Ga naar de inhoud
Arnautovic moest (letterlijk) de mond gesnoerd worden door kapitein Alaba.
Arnautovic moest (letterlijk) de mond gesnoerd worden door kapitein Alaba.
De honger van Rüdiger was over na het hapje Pogba.
De honger van Rüdiger was over na het hapje Pogba.

EK Kort: spelersvakbond betreurt dat Pavard na botsing niet gewisseld werd

 wo 16 juni 2021 16:37

De tweede speeldag van het EK is aangebroken. Er staan opnieuw 3 wedstrijden op het programma, maar tegelijkertijd valt er ook nieuws van de andere landen te rapen. Dat nieuws lees je hier.

UEFA Euro 2020 - dag 6

17:47

Flipperkastbotsing in Finland - Rusland tussen Uronen, Karavaev en de paal

17:00

Tijdens Finland - Rusland was een wel heel bizarre fakesnor te zien

16:38

Fifpro is niet blij dat Pavard op het veld bleef staan

De Fifpro, de internationale spelersvakbond, betreurt dat de Fransman Benjamin Pavard na zijn botsing met de Duitser Robin Gosens niet vervangen werd. Pavard was naar eigen zeggen nochtans "10 tot 15 seconden KO".


"We staan in contact met de UEFA om te weten te komen waarom het "Concussion Charter" niet is toegepast en Pavard het veld dus niet heeft verlaten", liet de spelersvakbond weten op Twitter.


Gosens raakte Pavard vol met het bovenbeen tegen het hoofd. De Franse rechtsachter ging vervolgens neer, verloor even het bewustzijn, maar kon na enkele minuten de partij wel opnieuw hervatten.


Zaterdag maakte de UEFA, na te hebben samengezeten met de medische staf van elk deelnemend land, nog een reeks aanbevelingen bekend voor de behandeling van hersenschuddingen. Daarin werd gestipuleerd dat "elke speler die ervan verdacht wordt een hersenschudding te hebben opgelopen onmiddellijk het terrein moet verlaten, of het nu gaat om een training of een wedstrijd." De moeilijkheid ligt in de interpretatie van het "vermoeden" van hersenschudding. Meteen na het incident op het veld worden de symptomen van de speler onderzocht, maar die kunnen ook met vertraging verschijnen.


Wereldvoetbalbond FIFA stelt in haar aanbevelingen dat het onderzoek op het veld slechts een eerste stap is. Nadien, binnen de 24 tot 72 uren, moet de speler ter bevestiging van de diagnose onderzocht worden door een hersenspecialist.

14:57

Kulusevski keert na coronabesmetting terug op het trainingsveld


De Zweedse middenvelder Dejan Kulusevski is woensdag voor het eerst na zijn positieve coronatest opnieuw op het trainingsveld verschenen. De 21-jarige speler van Juventus werkte woensdag een individuele training af op het Zweedse EK-basiskamp in Göteborg terwijl de andere spelers genoten van een dagje rust. Morgen zal Kulusevski opnieuw met de groep trainen.


"Raad eens wie er terug is", klonk het woensdag op een Instagrampost van de Zweedse nationale ploeg met een foto van de Juventus-speler op een spinningfiets.


De 22-jarige middenvelder testte vorige week samen met Mattias Svanberg van FC Bologna positief op het coronavirus. Wanneer Svanberg opnieuw bij de nationale ploeg zal aansluiten, is nog niet bekend.


Zweden neemt het vrijdag om 15 uur op tegen Slovakije, dat na de 1-2 zege tegen Polen verrassend groep E aanvoert. Zweden mikt er op een eerste overwinning na het 0-0 gelijkspel tegen groepsfavoriet Spanje.


14:56

Kulusevski is blij om terug te zijn:

14:20

1 Speeldag schorsing voor Arnautovic

Het Oostenrijkse woelwater Marko Arnautovic heeft van de UEFA één speeldag schorsing gekregen wegens beledigende uitlatingen aan het adres van zijn Noord-Macedonische tegenstander Ezgjan Alioski. 


Dat deelde de Europese voetbalbond vandaag mee. Daardoor zal bondscoach Franco Foda geen beroep op zijn spits kunnen doen voor de wedstrijd donderdagavond tegen Nederland.


De 32-jarige spits van het Chinese SH SIPG werd ervan beschuldigd na zijn doelpunt in de 3-1 zege tegen Noord-Macedonië zondag tegenstander Alioski beledigd te hebben. Er zou ook sprake zijn geweest van racistische uitlatingen, maar dat werd door de UEFA niet weerhouden.


   De voetbalbond van Noord-Macedonië had bij UEFA aangedrongen op een straf voor de speler. Arnautovic ontkende in eerste instantie, maar bood toch zijn verontschuldigingen aan.

  

 (Bekijk de bewuste fase hieronder)

14:19

De fase tussen Alioski en Arnautovic:

14:15

Waterpret bij de Nederlanders op de training

12:45

Parachutist landt naast trainingsveld en krijgt applaus van Oostenrijk-spelers

12:15

Lewandowski op de training: applaus, massage en babbel met jonge fans

11:51

Pogba relativeert de beet van "zijn vriend" Rüdiger

Paul Pogba tilt niet zwaar aan de beet die hij gisteren van Antonio Rüdiger kreeg in de clash tussen Frankrijk en Duitsland op het EK.


Het incident werd niet opgemerkt door de scheidsrechter of de VAR, maar werd op sociale media wel druk besproken. Na afloop van de wedstrijd, die Frankrijk met 1-0 won, relativeerde Pogba de actie.


"Hij is mijn vriend. Ik ben niet iemand die om een kaart gaat roepen. Ik denk dat hij mij een beetje heeft gebeten, het is iets vriendschappelijks, we kennen elkaar goed." 


Het incident vond plaats op het einde van de eerste helft. Na het laatste fluitsignaal gaven de verdediger van Chelsea en de middenvelder van Manchester United elkaar een knuffel.


Rüdiger zelf wilde na de match weinig kwijt over zijn opmerkelijke actie. "Het ziet er ongelukkig uit, maar Paul en ik hebben na het laatste fluitsignaal vriendschappelijk gesproken en heeft mij bevestigd dat het geen beet was. Daarna heeft hij dat ook herhaald in interviews."


Lees ook: