Marianne Vos heeft aan 1 demarrage genoeg om generale repetitie WK te winnen

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)
  veldrijden Veldrijden
  location Hoogerheide
  trophy Marianne Vos
  einde
  startfinish
  01234567

   Marianne Vos heeft de slotrace van de Wereldbeker veldrijden in Hoogerheide naar haar hand gezet. De Nederlandse kampioene reed sluw en had aan 1 stevige tempoversnelling in de slotronde genoeg om Puck Pieterse en Lucinda Brand af te gooien. Brand was al zeker van de eindwinst. Volgende week is het WK in de VS.

   De samenvatting:

   De ondergrond in Hoogerheide lag er hard bij, met niet al te veel modderige stroken. De Nederlandse vrouwen bleven dan ook lang samen, met enkeling Vas erbij.

    

   Brand, die niet haar beste dag kende, de jonge Pieterse en Vos doken met hun drietjes de laatste ronde in, nadat niemand eerder was weggeraakt. Pieterse probeerde wel, maar haar ervaren landgenotes lieten haar niet rijden. 

    

   In de slotronde maakte Vos op één lastige strook het verschil met een krachtige demarrage. Brand en Pieterse beseften op dat moment meteen dat ze niet op de foto zouden staan.

    

   Vos reed in geen tijd bijna 10 seconden weg, een voorsprong die ze niet meer weg gaf. Eén week voor het WK heeft ze de topvorm te pakken. Brand, al zeker van eindwinst in de WB, werd nog tweede na een sprintje met Pieterse. 

    

   Betsema en Alvarado finishten nog net in de top tien, zij zakken toch met wat twijfels af naar Fayetteville.

   • Marianne Vos: "Ik moest iets verzinnen en maakte het verschil op een stukje dat mij goed lag. Ik wist dat het moeilijk zou zijn om vroeg het verschil te maken en het kwam vaak terug samen. Ik ben heel blij met mijn seizoen, ik deed vanaf het begin van het seizoen goed mee. Heel mooi om hier te winnen. Ik ga met een goed gevoel richting de VS, maar het WK is een wedstrijd an sich. Iedereen krijgt een nieuwe kans."
    
   • Lucinda Brand: "Ik had het een ronde eerder geprobeerd op het stuk waar Vos wegreed. Ik wist dat ik niet zou kunnen volgen. Ik hoop dat het ligt aan het feit dat ik gisteren heb gereden, de anderen niet. Het niveau ligt hoog en dat was vandaag nog eens duidelijk. Vos toonde vandaag dat ze de topfavoriete is volgende week. Dinsdag vertrekken we samen met alle Nederlanders. Niemand heeft dus een voor- of nadeel."

   De reacties:

   Rituitslag Wereldbeker vrouwen HoogerheideRituitslag Wereldbeker vrouwen Hoogerheide

   Fase per fase

   1. 14 uur 32. Marianne is voor de eeuwigheid. Amai! Michel Wuyts.
   2. 14 uur 32 match afgelopen
   3. 14 uur 30. Vos oogt in de vorm van haar leven. Brand en Pieterse volgen al op een enorme achterstand. .
   4. 14 uur 29. Vos heeft meteen een voorsprong van tien seconden. De strijd lijkt gestreden. .
   5. 14 uur 29. De rest gaat niet op de foto staan. Michel Wuyts.
   6. 14 uur 29. Indrukwekkende Vos. Vos neemt voorin over van Pieterse vlak voor een bergje. De Nederlandse kampioene demonstreert haar hoogvorm en knalt weg van de rest. .
   7. 14 uur 29. Vos knalt weg en neemt meteen grote voorsprong.

    Vos knalt weg en neemt meteen grote voorsprong

   8. 14 uur 27. Brand moet een gaatje laten op Pieterse en Vos. De wereldkampioene heeft geen superdag. .
   9. Laatste ronde. Vos, Brand en Pieterse duiken met z'n drieën de laatste ronde in. Welke Nederlandse haalt het? . 14 uur 25.
   10. 14 uur 23. Brand laat het tempo wat zakken, Pieterse komt weer aansluiten. .
   11. 14 uur 22. Veel zal nu afhangen van de gedragingen van Vos. Blijft ze aan het wiel hangen of rijdt ze door? Michel Wuyts.
   12. 14 uur 22. Pieterse past, Brand en Vos blijven met z'n tweetjes over. Op naar een tweestrijd. .
   13. 14 uur 21. Vos en Pieterse gaan mee met Brand. Heeft dit parcours wel genoeg hindernissen voor de wereldkampioene om weg te rijden? .
   14. 14 uur 21. Brand en Vos proberen het even met z'n tweetjes.

    Brand en Vos proberen het even met z'n tweetjes

   15. 14 uur 20. Brand gaat er vol voor. De wereldkampioene zet haar turbo aan, de anderen horen het kraken. .
   16. 14 uur 18. Brand gaat de finale in met een tempoversnelling. Pieterse bijt op de tanden in het wiel, Vos lijkt niet te ademen in derde positie. .
   17. 14 uur 18. Einde ronde 5. Alweer een ronde afgewerkt in Hoogerheide. Wie gooit de knuppel in het hoenderhoek van de vijf leidsters? .
   18. 14 uur 17. Pieterse is de bedrijvigste. Michel Wuyts.
   19. 14 uur 17. Pieterse blijft het proberen.

    Pieterse blijft het proberen

   20. 14 uur 16. Na haar springwerk op de balkjes heeft Pieterse een gaatje. Vos beseft dat ze haar landgenote niet mag laten wegglippen en dicht het gaatje. Brand bekijk het vanaf de 5e plaats. .