Modderduivelin Lucinda Brand ploetert naar 2e zege op rij in Boom

  Superprestige vrouweneinde
  Boom
  5/5
  00u 45m
  012345

   De wintereditie van Tomorrowland in Boom heeft een overwinning opgeleverd voor wereldkampioene Lucinda Brand. De Nederlandse boekte al haar 4e zege in 5 manches van de Superprestige. Inge van der Heijden hield Denise Betsema van de 2e plaats.

   Bekijk de samenvatting:

   Tijdens de verkenning vloog Lucinda Brand over het parcours, maar na de juniorenwedstrijden en de regenval was De Schorre in Boom omgetoverd in een modderpoel.

    

   Terwijl iedereen wat voorzichtiger uit de startblokken schoot, stormde Inge van der Heijden meteen naar voor. De Nederlandse kon bijna twee ronden proeven van de koppositie, tot ze onder druk van Brand een slippertje maakte.

    

   Meer had de wereldkampioene niet nodig om aan een solo te beginnen. Net als in Besançon stak Brand er met kop en schouders bovenuit. Ze liet zich op geen foutje betrappen en loopt met een 4e zege in 5 SP-manches uit in het klassement.

    

   De strijd om de 2e plek bleef wel tot op het einde spannend. Denise Betsema was na een schoenwissel ver teruggeslagen, maar peuzelde vervolgens de ene na de andere renster op. 

    

   Maar op Inge van der Heijden beet de nummer 2 in het klassement haar tanden stuk. Betsema kwam tot op een meter van haar landgenote, maar slaagde er niet in om de schade nog meer te beperken.

   Brand: "Het was hopen dat je overeind bleef"

   "Van der Heijden had een supergoede start en kon haar eigen lijnen rijden", zei Brand. 'Ik had het koud en had het moeilijk om in mijn ritme te komen. Gelukkig had ik daar de tijd voor."

    

   "Toen Inge viel, trek je natuurlijk door. Ik ga niet wachten, dus kon ik een mooi gaatje slaan. Soms was het lastig om te remmen en moest je hopen dat je overeind bleef, maar het is gelukt."

   De reacties:

   Rituitslag Superprestige Boom (vrouwen)Rituitslag Superprestige Boom (vrouwen)

     naamresultaat
   1Lucinda Brand47'24"
   2Inge van der Heijdenop 37"
   3Denise Betsema43"
   4Maghalie Rochette59"
   5Fem van Empel1'04"
   6Annemarie Worst1'18"
   7Ceylin del Carmen Alvarado1'38"
   8Sanne Cant1'53"
   9Zoe Bäckstedt2'06"
   10Aniek Van Alphen2'24"

   Fase per fase

   1. 14 uur 30. Van der Heijden houdt stand op de 2e plek, Denise Betsema moet na een knappe inhaalrace vrede nemen met de 3e plaats. .
   2. 14 uur 29 match afgelopen
   3. 14 uur 26. Van der Heijden weet niet van opgeven en slaat toch weer een klein kloofje met Betsema. De strijd voor de 2e plek blijft heel spannend.  .
   4. 14 uur 24. Op de pittige klim bijt Betsema zich nu vast in het wiel van Van der Heijden. Neemt ze meteen over? .
   5. 14 uur 22. Beslissende fietswissel? Terwijl Van der Heijden nog eens de materiaalpost binnenwipt, stoomt Betsema gewoon door. Ze komt op 5 seconden van haar landgenote.  .
   6. Slotronde. Lucinda Brand is op weg naar haar 2e zege op rij in Boom. Met Betsema op de 3e plek en Worst nog een eindje verder doet de wereldkampioene ook een uitstekende zaak in het klassement.  . 14 uur 21.
   7. 14 uur 20. Betsema op 3 (of 2?). Betsema heeft de 3e plek beet, maar bij het ingaan van de slotronde legt ze zich daar nog niet bij neer. Ze moet nog 13 seconden goedmaken om de 2e plek af te snoepen van Inge van der Heijden.  .
   8. 14 uur 19. Rochette zal nog moeten vechten voor haar podiumplaats, want bij de balkjes sluipt Denise Betsema dichterbij.  .
   9. 14 uur 18. Sanne Cant rijdt nog steeds op de 8e plek rond, maar wel al op ruim een minuut van Brand. .
   10. 14 uur 17. Tussenstand. 1. Lucinda Brand 2. Inge van der Heijden op 19" 3. Maghalie Rochette op 30" 4. Denise Betsema .
   11. 14 uur 16. Van der Heijden houdt uitstekend stand op de 2e plek. Brand is buiten haar greep, maar de Nederlandse eist wel een podiumplaats op. .
   12. 14 uur 14. Soloslim van Brand. Terwijl het in de achtergrond samentroept, staat er geen maat op Lucinda Brand. Ze heeft ondertussen al een halve minuut voorsprong.  .
   13. 14 uur 13. Betsema onder stoom. Denise Betsema heeft haar tempo gevonden met haar nieuwe linkerschoen. Ze bijt zich ondertussen al vast in het wiel van Alvarado. Zelfs een podiumplaats zit er nog in.  .
   14. 14 uur 09. Fem van Empel en Annemarie Worst rijden rond op plek 5 en 6. Zelfs Denise Betsema is weer opgeschoven na haar schoenwissel naar de 7e plek. .
   15. 14 uur 09. Alvarado heeft haar slipper al goedgemaakt en sluit weer aan bij Maghalie Rochette. De strijd om de derde plek is nog niet gestreden. Zelfs Van der Heijden is nog niet buiten schot.  .
   16. 14 uur 08. Zoek de regenboogtrui. Als je je afvraagt hoe moeilijk het parcours ligt, kijk dan maar eens naar het truitje van Lucinda Brand. Er is amper nog een regenboogtrui te zien op haar tenue. .
   17. Van der Heijden onderuit. Onder druk van Brand gaat Van der Heijden in de fout. Ze krabbelt snel recht, maar kijkt toch meteen tegen een achterstand van 8 seconden aan.  . 14 uur 06.
   18. 14 uur 05. Ceylin Alvarado komt in de afdaling maar niet tot stilstand. Uiteindelijk heeft ze de nadarhekken nodig om te stoppen. De Nederlandse verliest nog wat tijd op de leiders. .