Betsema is ongrijpbaar in Ruddervoorde, Cant is tevreden met 4e plek

  Superprestige vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Ruddervoorde
  trophy Denise Betsema
  einde
  startfinish
  0123456

   Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) is de nieuwe leidster in de Superprestige. De Nederlandse domineerde in Ruddervoorde, wereldkampioene Brand had een mindere dag. Met een 4e plaats eindigde Sanne Cant voor het eerst dit seizoen in de top 5 van een klassementscross.

   Bekijk het verslag:

   Na het Wereldbeker-avontuur in Amerika was het afwachten hoe iedereen de jetlag verteerd had. 

    

   Wereldkampioene Lucinda Brand was nog niet helemaal de oude en miste haar start. Verder dan de 5e plaats kwam ze niet. Brand speelt zo ook haar leidersplek in de Superprestige kwijt.

    

   Wie zich wel als een vis in het water voelde in Ruddervoorde, was Denise Betsema. Halfweg de cross schudde ze met Van der Heijden het laatste zandzakje van zich af.

    

   Betsema stoomde door en hield aan de streep driekwart minuut over op eerste achtervolger Worst. Van der Heijden hield stand op de 3e plaats en maakte er een Nederlands podium van.

    

   Op plek 4 eindigde Sanne Cant. De Belgische kampioene was bliksemsnel van start gegaan en gaf een goede indruk. Het is haar eerste top 5-plaats in een klassementscross dit seizoen.

    

   Ook het vermelden waard is de 10e plaats van de 17-jarige Elynor Backstedt. De Britse veroverde een maand geleden de wereldtitel op de weg bij de junioren en manifesteerde zich vandaag goed tussen doorwinterde profs.

   Cant (4e): ''Ik ben nog niet versleten"

   Sanne Cant amuseerde zich in Ruddervoorde. "De kopstart? Ik ben nog niet versleten, hé. Ik wist dat de eerste schuine kant hectisch zou zijn, dus ik wou vooraan zitten", vertelt Cant.

    

   "Ik moest mijn eigen tempo vinden en heb geprobeerd om mijn eigen wedstrijd te rijden. Ik ben blij met mijn vierde plaats. Ik heb een redelijk goed gevoel te pakken.

   Wat verwacht Cant van Zonhoven morgen? "Ik heb er vijf keer gewonnen, dus ik hoop er dezelfde benen te hebben als vandaag?"

   Rituitslag Cyclocross RuddervoordeRituitslag Cyclocross Ruddervoorde

   Fase per fase

   1. 14 uur 27. Uitslag. 1. Betsema 2. Worst op 43" 3. Van der Heijden op 58" 4. Cant op 1'13" 5. Brand op 1'52" 6. Van Alphen op 2'22" 7. Norbert Riberolle op 2'44" 8. Bakker op 2'51" 9. Kastelijn 3'33" 10. Backstedt op 4'08" .
   2. 14 uur 25 match afgelopen
   3. 14 uur 24. Helemaal voorin huppelt Betsema over de balkjes. Het is haar 1e zege in 4 weken tijd. .
   4. 14 uur 23. Sanne Cant is op weg naar haar eerste top 5-plaats in een klassementscross dit seizoen. Een opsteker voor de Belgische kampioene. .
   5. Val Worst. In de Ruddervoordse velden glijdt Worst uit. De weg naar de zege ligt nu hemelsbreed open voor Betsema. . 14 uur 20.
   6. Posities voor laatste ronde. 1. Betsema 2. Worst op 25" 3. Van der Heijden op 38" 4. Cant op 58" . 14 uur 19.
   7. 14 uur 18. Brand. Lucinda Brand zal haar leiderspositie in de Superprestige vandaag kwijtspelen. In de laatste Amerikaanse WB-cross had ze al last van een verkoudheid. De wereldkampioene lijkt nog niet helemaal hersteld van dat euvel en van de jetlag. .
   8. 14 uur 15. Betsema in een zetel. In de spits van de koers heeft Denise Betsema het zaakje volledig onder controle. Als ze overeind blijft, is ze buiten schot. .
   9. 14 uur 14. Worst lijkt op weg naar de 2e plaats, ze heeft haar ploeggenote Van der Heijden achtergelaten. Cant houdt voorlopig haar 4e plaats vast. .
   10. 14 uur 11. Posities op 2 rondes van het einde. 1. Betsema 2. Van der Heijden op 22" 3. Worst op 23" 4. Cant op 41" 5. Brand op 58" .
   11. 14 uur 10. Nog 2 rondes voor Betsema. Betsema heeft meer dan een straat voorsprong bij de passage aan de streep. .
   12. 14 uur 09. Ondertussen breidt Betsema haar kloof flink uit. Ze lijkt vandaag ongrijpbaar voor de tegenstand. Achter haar rug is Worst komen postvatten bij Van der Heijden. .
   13. Val Brand. Op een bultje raakt Brand niet helemaal boven. De wereldkampioene verliest haar evenwicht en komt ten val. Brand rijdt voorlopig op de 5e plaats rond. . 14 uur 08.
   14. 14 uur 06. Cant laat Worst gaan. In de strijd om het podium krijgt Cant een tikje. Ze kan het tempo van Worst niet aan en haakt af bij de Nederlandse. .
   15. 14 uur 05. Turbo Betsema slaat aan. Betsema komt volledig op toerental. Van der Heijden kan haar niet bijbenen en ziet haar landgenote alsmaar kleiner worden. Is de vogel gaan vliegen halfweg de wedstrijd? .
   16. 14 uur 03. Posities na 3 rondes. 1. Betsema  2. Van der Heijden op 5" 3. Worst op 24" 4. Cant op 24" 5. Brand .
   17. 13 uur 59. Brand bijt op tanden. In de 2e achtervolgende groep geeft Lucinda Brand geen al te beste indruk. Ze bijt op haar tanden om Bakker en Van Alphen bij te houden. .