Van der Poel maakt ook van de Waaslandcross zijn speeltuin

  Rectavit Series
  veldrijden Veldrijden
  location Sint-Niklaas
  einde
  startfinish
  011

  Mathieu van der Poel heeft zichzelf opgevolgd in Sint-Niklaas. Een versnelling in het zand volstond voor Van der Poel om de Waaslandcross naar zijn hand te zetten.

  Bekijk de samenvatting:

  Geen Eli Iserbyt, Toon Aerts, Laurens Sweeck of Lars van der Haar in de Waaslandcross. Zij focussen dit weekend volledig op de Wereldbekercross van Namen morgen.

   

  Op het snelle parcours in Sint-Niklaas verwachtte Mathieu van der Poel dat de wedstrijd lang gesloten zou blijven. Maar dat was zonder zichzelf gerekend. 

   

  Iets voor halfweg bleef Quinten Hermans steken in het zand. Van der Poel had dat meteen in de smiezen en gaf er een fantastische lel op.

   

  Pidcock en Hermans probeerden nog de bakens te verzetten. Maar jacht maken op een ongrijpbare Mathieu van der Poel was een ondankbare taak.

   

  Op dezelfde plek waar Hermans losgereden werd door Van der Poel, schudde Hermans Pidcock van zich af. Wietse Bosmans eindigde 4e voor Jens Adams. De 6e plek was voor Zdenek Stybar.

  Van der Poel: "Met dank aan de speaker"

  "Ik ben vroeger weggereden dan ik wou", vertelde Van der Poel. "Het was omdat de speaker riep dat er iemand in het zand bleef haperen dat ik achterom keek. Ik zag dat ik een mooi kloofje had en heb doorgereden."

   

  "Het was sowieso een heel lastig rondje. Het was heel moeilijk om zomaar iemand uit het wiel te rijden. Door dat gaatje heb ik beslist om wat vroeger te gaan."

   

  Van der Poel werd afgelopen week verkozen tot Sportman van het Jaar in Nederland. "Ik had beslist om de verplaatsing naar het gala niet te maken, omdat ik een rustige week wou. Maar ik vond het wel een hele eer om die prijs te winnen."

  Hermans: "Mathieu reed gewoon weer enorm rap"

  Pidcock: "Ik voelde me wel goed"

  Uitslag
  1. Mathieu van der Poel (Ned)  
  2. Quinten Hermans  
  3. Tom Pidcock (GBr)  
  4. Wietse Bosmans  
  5. Jens Adams  
  6. Zdenek Stybar (Tsj)  
  7. Marcel Meisen (Dui)  
  8. Vincent Baestaens  
  9. Dieter Vanthourenhout  
  10. Mathijs Wuyts  

  Fase per fase

  1. 16 uur 03. 1. Mathieu van der Poel 2. Quinten Hermans 3. Tom Pidcock 4. Wietse Bosmans 5. Jens Adams 6. Zdenek Stybar.
  2. 16 uur 01. Zege Van der Poel. Van der Poel kraait victorie. Quinten Hermans bolt binnen als 2e, Tom Pidcock is een mooie 3e.
  3. 15 uur 59. Pidcock dringt niet meer aan, hij is helemaal niet meer te bespeuren. Paul Herygers.
  4. 15 uur 57. De podiumplaatsen lijken vast te liggen: 1. Mathieu van der Poel 2. Quinten Hermans 3. Tom Pidcock.
  5. 15 uur 55. Laatste ronde. Van der Poel is op weg naar 11 op 12. Eerste achtervolger Hermans duikt de slotronde in met 26 seconden achterstand.
  6. 15 uur 53. Van der Poel is al de hele koers foutloos bezig. Paul Herygers.
  7. 15 uur 52. Van der Poels voorsprong op Hermans bedraagt nu 36 seconden. De veer bij Pidcock (3e) breekt nu wat, waardoor de weg naar de 2e plaats openligt voor Hermans.
  8. 15 uur 50. Versnelling Hermans. Uitgerekend op de plek waar Van der Poel is weggereden van Hermans, probeert Hermans zelf nu Pidcock van zich af te schudden. Maar de Brit knokt terug.
  9. 15 uur 49. Nog 2 rondes voor Van der Poel. Terwijl Pidcock en Hermans nog volop door het zand stuiven, begint Van der Poel aan de op 1 na laatste ronde. .
  10. 15 uur 48. Pidcock bijt zich als een pitbull vast in het wiel van Hermans. Dat wordt nog een mooie strijd voor de 2e plaats. Renaat Schotte.
  11. 15 uur 46. Sint-Niklaas is een speeltuin voor Van der Poel, die even naar achteren lonkt. Maar de wereldkampioen ziet niemand piepen.
  12. 15 uur 44. Adams komt weer aansluiten bij Stybar, in het gevecht voor de 5e plaats. Dat is al op anderhalve minuut van de eenzame Mathieu van der Poel.
  13. 15 uur 41. Stybar in 5e positie. Zdenek Stybar lijkt zijn veldrit goed ingedeeld te hebben. De Tsjech rukt op naar de 5e plaats. Nummer 4 Bosmans lijkt wel buiten schot te zijn voor Stybar.
  14. 15 uur 39. De vermoeidheid begint zich op te stapelen. Op een helling blijft Pidcock steken, Hermans slaat een gaatje in de strijd voor de 2e plaats.
  15. 15 uur 39. Nog 4 rondes voor Van der Poel tot zijn 11e zege van het seizoen. Enkel in Ronse vorig weekend erkende hij zijn meerdere in Toon Aerts.
  16. 15 uur 36. Ik heb het gevoel dat Van der Poel een van zijn gemakkelijkste crossen aan het rijden is. Paul Herygers.
  17. 15 uur 36. Situatie. Van der Poel telt 20" bonus op Pidcock en Hermans. Bosmans cirkelt in 4e positie rond, op 38 seconden van de wereldkampioen.
  18. 15 uur 33. In de jacht op Van der Poel lossen Pidcock en Hermans elkaar af. Maar ze hebben al 15 seconden aan hun been. Zonder pech ziet Van der Poel hen niet meer terug.