Ga naar de inhoud
Sweeck
Een vertrouwd beeld: een juichende Laurens Sweeck in Pelt.

Kalender Rectavit Series

datum cross winnaar winnares
06/10/2019 Pelt L. Sweeck Alvarado
11/11/2019 Niel Van der Poel Brand
21/12/2019 Sint-Niklaas Van der Poel Cant
22/02/2020 Leuven To. Aerts Betsema
26/02/2020 Waregem Iserbyt Betsema

Laurens Sweeck is de held van Pelt met een 4e zege op een rij

 zo 6 oktober 2019 16:01
Rectavit Series: GP Pelt
Rectavit Series
8 rondes
15:00 Neerpelt
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8

  Pauwels Sauzen-Bingoal blijft dé ploeg van het moment in veldritland. Na de demonstraties van Iserbyt in de VS en de zege van Vanthourenhout in Meulebeke was het aan Laurens Sweeck om te vieren, ook al voor de 2e keer dit seizoen. Sweeck ging in de voorlaatste ronde op en over Quinten Hermans.

  Ruim verslag van de GP Pelt bij de mannen

  Heel wat grote namen pasten voor een middagje modderploeteren in Pelt. Zo zagen we niet alleen geen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar ook geen Toon Aerts, Eli Iserbyt of Michael Vanthourenhout.

   

  Zo was de weg vrij voor Laurens Sweeck om voor de 4e keer op een rij te winnen in Pelt. Toch kreeg hij het niet cadeau van de jongens van Telenet-Baloise, al schakelde Lars van der Haar zichzelf uit met een val nog voor halfkoers.

   

  De grootste tegenstander van Sweeck werd Quinten Hermans, die ondanks een mislukte start snel weer zijn opwachting vooraan maakte en daar meteen ook ging versnellen.

   

  Sweeck was in het eerste deel van de cross vooral met zijn materiaal bezig geweest. In de finale reed hij dan toch naar Hermans, om hem in de voorlaatste ronde op de heuvelachtige stukken achterwege te laten. Met 4 zeges nadert Sweeck op het record van 6 overwinningen in Pelt van Sven Nys.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Sterke Sweeck heeft Hermans te pakken in de voorlaatste ronde

  Erop en erover! Sweeck gaat er meteen zelf vandoor

  Uitslag
  1. Laurens Sweeck in 1u01'41"
  2. Quinten Hermans op 8"
  3. Lars van der Haar (Ned) 25"
  4. Tom Meeusen 38"
  5. Timo Kielich 48"
  6. Jens Adams 58"
  7. David van der Poel (Ned) 1'02"
  8. Daan Soete z.t.
  9. Marcel Meisen (Dui) 1'08"
  10. Thijs Aerts 1'14"

  Sweeck: "Even dacht ik dat het voorbij was"

  De omloop in Pelt lijkt op het lijf van Laurens Sweeck geschreven, maar toch hing zijn 4e zege op een rij aan een zijden draadje. "Ik was in het begin aan het kloten met mijn fiets. Ik reed nog op grifo's en ik heb mijn remblokken er ook doorgejaagd."

   

  "Ineens zaten de anderen wel heel ver voorop. Even dacht ik dat het voorbij was. Maar dit is een omloop waar je moet blijven duwen. Je komt jezelf sowieso tegen. Op het einde had ik het mentale voordeel."

  Fase per fase

  16:05

  Reacties bij de mannen na de GP Pelt

  16:00

  Laurens Sweeck houdt Hermans af in de slotronde en wint de GP Pelt

  15:58

  Sweeck wint!

  Sweeck kijkt nog een laatste keer om, maar het is binnen. Voor de 4e keer op een rij mag hij de armen strekken in Pelt. Hermans en Van der Haar zijn 2e en 3e.
  15:57
  Het heeft er alle schijn van dat Hermans zijn slotoffensief gestaakt heeft. Sweeck krijgt vrije baan.
  15:55
  Het pleit voor Hermans dat hij het nog altijd niet opgeeft. Zo houdt hij Sweeck in het vizier, zij het op een kleine 10 seconden.
  15:53

  Laatste ronde

  De bel rinkelt voor Laurens Sweeck, die cruisend naar een 4e zege op een rij in Pelt lijkt te glijden. Ook de 2e positie van Hermans en 3e positie van Van der Haar staan in principe vast.
  15:48

  Sweeck solo

  Sweeck is nu echt ontketend. In deze voorlaatste ronde lijkt hij zijn slag te slaan.
  15:48

  Kraakt Hermans?

  Sweeck heeft het commando overgenomen en hij zet Hermans meteen op een metertje of 2 à 3. Het vet lijkt wat van de soep bij Hermans.
  15:48

  Erop en erover! Sweeck gaat er meteen zelf vandoor

  15:46

  Kopduo

  Sweeck is nu goed en wel bij Hermans. Een 4e zege in 4 jaar tijd zit er nog altijd in voor de renner van Pauwels Sauzen.
  15:44

  Nog 2 ronden

  Op 2 ronden van het einde is het verschil tussen Hermans en Sweeck nog maar 2 à 3 seconden. Van der Haar is volledig uitgeschakeld voor de zege. Hij heeft veel tijd verloren in deze ronde. In de achtergrond rijdt Timo Kielich een sterke race. Kan hij nog meedoen voor het podium?
  15:40
  Beetje bij beetje is Sweeck toch aan het naderen op Hermans, vooral dan in de stukken bergop.
  15:40

  Sterke Sweeck heeft Hermans te pakken in de voorlaatste ronde

  15:37

  Nog 3 ronden

  De posities blijven ongewijzigd, al heeft Meeusen het wel moeilijk om in de strijd om de 3e plaats het wiel van Van der Haar te houden.
  15:33

  Tijdsverschil

  Sweeck volgt aan de balkjes op 7 seconden van Hermans. De groep met Van der Haar en Meeusen volgt nog eens op 7 seconden daarachter.
  15:32
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  15:31
  Sweeck heeft Thijs Aerts te pakken. Hij kan nu gaan jagen op Hermans.
  15:30

  Val

  Hermans leek ver weg te rijden van de concurrentie, maar hij houdt de spanning er zelf in met een stevige slipper. Met veel moeite kan hij zich nog min of meer overeind houden.