Alvarado is ook primus in Pelt, Nederlandse youngsters zwaaien plak

  Rectavit Series vrouwen: GP Pelt
  veldrijden Veldrijden
  location Neerpelt
  einde
  startfinish
  012345

  De GP van Pelt, de eerste wedstrijd van de Rectavit Series, is een prooi geworden voor de Nederlandse Carmen Alvarado. Ze domineerde de hele race en finishte voor haar ook al piepjonge landgenoten Kastelijn en Van Anrooij. Sanne Cant had het opnieuw niet onder de markt en werd 5e.

  Ruim verslag van de GP Pelt bij de vrouwen

  De regen maakte er een vrij zware editie van de Grote Prijs in Pelt van. Carmen Alvarado stond voor de 3e keer aan de start van een cross dit seizoen. De vorige 2 keer had ze gewonnen en ook nu gooide ze snel haar troeven op tafel, na de traditionele snelle openingsronde van Ellen Van Loy.

   

  Wereldkampioene Sanne Cant probeerde aanvankelijk nog mee te gaan, maar ze moest snel passen en zou uiteindelijk op de 5e plaats the best of the rest worden.

   

  Alvarado kreeg het meeste tegenstand van generatiegenote Yara Kastelijn. De poulain van Bart Wellens moest op de technische stukken steeds wat terrein prijsgeven en uiteindelijk brak haar dat zuur op. De 3e plaats was voor de pas 17-jarige Shirin van Anrooij, die op het voorbije WK tijdrijden voor junioren nog zilver veroverde.

  Alvarado: "Dit was een rondje dat mij lag"

  Carmen Alvarado stond ook gisteren in Meulebeke op het hoogste schavotje. "Fantastisch! Mijn lichaam reageerde prima op het eerste dubbele weekend. Dit was ook een rondje dat mij lag."

  Uitslag
  1. Carmen Alvarado (Ned) 40'20"
  2. Yara Kastelijn (Ned) op 26"
  3. Shirin van Anrooij (Ned) 1'04"
  4. Ellen Van Loy 1'31"
  5. Sanne Cant 1'36"
  6. Manon Bakker (Ned) 1'41"
  7. Laura Verdonschot 1'41"
  8. Aniek van Alphen (Ned) 1'45"
  9. Joyce Vanderbeken 2'11"
  10. Maud Kaptheijns (Ned) 2'18"

  Fase per fase

  1. 14 uur 35. Reacties bij de vrouwen na de GP Pelt.

   Reacties bij de vrouwen na de GP Pelt

  2. 14 uur 30. Alvarado komt niet meer in de problemen in de slotronde en wint de GP Pelt.

   Alvarado komt niet meer in de problemen in de slotronde en wint de GP Pelt

  3. 14 uur 27. Duimpjes omhoog. Ceylin Alvarado klopt nog even de modder weg van haar truitje. Ze steekt de duimpjes omhoog wanneer ze over de finish komt. Kastelijn en Van Anrooij vervolledigen het Nederlandse succes.
  4. 14 uur 25. Alvarado laat zich niet meer op foutjes betrappen. Na Meulebeke gisteren zal ze nu ook in Pelt vandaag zegevieren. Een perfect weekend.
  5. 14 uur 20. Alvarado laat Kastelijn definitief achter in de 4e ronde.

   Alvarado laat Kastelijn definitief achter in de 4e ronde

  6. 14 uur 19. De posities lijken nu al vast te liggen, want niet alleen het verschil tussen Alvarado en Kastelijn is groot, maar ook tussen Kastelijn en nummer 3 Van Anrooij. Daarachter rijdt Van Loy. Cant is nog aan het knokken voor de top 5.
  7. Laatste ronde. Terwijl de regen met bakken uit de lucht blijft vallen, banjert Alvarado vrolijk door. Ze heeft Kastelijn weer op een aanzienlijke achterstand gezet. 21 seconden is het verschil al. 14 uur 16.
  8. 14 uur 16. Verschueren ingehaald. Jolien Verschueren blijft moedig aan haar comeback timmeren, maar die gaat nog niet van een leien dakje. Net als gisteren mag ze de wedstrijd niet uitrijden, omdat ze gedubbeld wordt door Alvarado.
  9. Opgave. Loes Sels geeft er de brui aan. Voorlopig draait het nog niet zo lekker als vorig jaar bij Sels. 14 uur 14.
  10. 14 uur 13. Kastelijn geeft niet op. In het eerste deel van de ronde krijgt Kastelijn een parcours op haar maat en daarin kan ze wat tijd goedmaken op Alvarado, die dan weer in het tweede deel meer in haar sas is.
  11. 14 uur 11. Cant in crisis. Het gaat niet goed met Sanne Cant, die opgezwolgen dreigt te worden door het pelotonnetje. Je ziet duidelijk dat het venijn voorlopig nog ontbreekt.
  12. 14 uur 08. Alvarado had haar voorsprong al wat uitgebouwd en dat doet ze met een spectaculaire sprong over de beek nog wat meer. Rijdt ze solo naar de zege?
  13. 14 uur 05. Sanne Cant moet er echt nog inkomen. Ze heeft nog niet de schwung die een Ceylin heeft. Richard Groenendeel (Play Sports).
  14. 14 uur 04. We krijgen een mooi duel tussen Alvarado en Kastelijn. De ene strook ligt de ene beter, de volgende dan weer de andere.
  15. 14 uur . Na ronde 2. Kastelijn komt slecht door de zandstrook en nu lijkt de vogel Alvarado wel gaan vliegen. Van Anrooij volgt na de 2e ronde al op 20 seconden. Cant en Van Loy op een kleine halve minuut.
  16. 14 uur . Alvarado en Kastelijn gaan er vandoor in de 2e ronde.

   Alvarado en Kastelijn gaan er vandoor in de 2e ronde

  17. 13 uur 59. 2 koplopers. Kastelijn en Alvarado hebben samen de concurrentie op enkele tientallen meters gezet. Daarachter volgt Van Anrooij. Cant moet de Belgische eer hoog houden, al lijkt de kop steeds verder weg te rijden.
  18. 13 uur 56. Alvarado pusht. Alvarado draait de duimschroeven aan en zo wordt het achteraan weer lastig. Van Anrooij probeert aan te pikken bij haar landgenote, maar dat is niet evident.
  19. 13 uur 55. Het antwoord op de vraag "komt er nog iemand terug?" wordt snel gegeven. Kaptheijns is zo goed als vooraan komen aansluiten.