Ga naar de inhoud
Alvarado mag opnieuw juichen.

Kalender Rectavit Series

datum cross winnaar winnares
06/10/2019 Pelt L. Sweeck Alvarado
11/11/2019 Niel Van der Poel Brand
21/12/2019 Sint-Niklaas Van der Poel Cant
22/02/2020 Leuven To. Aerts Betsema
26/02/2020 Waregem Iserbyt Betsema

Alvarado is ook primus in Pelt, Nederlandse youngsters zwaaien plak

 zo 6 oktober 2019 14:28
Rectavit Series vrouwen: GP Pelt
Rectavit Series vrouwen
5 rondes
13:45 Neerpelt
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5

  De GP van Pelt, de eerste wedstrijd van de Rectavit Series, is een prooi geworden voor de Nederlandse Carmen Alvarado. Ze domineerde de hele race en finishte voor haar ook al piepjonge landgenoten Kastelijn en Van Anrooij. Sanne Cant had het opnieuw niet onder de markt en werd 5e.

  Ruim verslag van de GP Pelt bij de vrouwen

  De regen maakte er een vrij zware editie van de Grote Prijs in Pelt van. Carmen Alvarado stond voor de 3e keer aan de start van een cross dit seizoen. De vorige 2 keer had ze gewonnen en ook nu gooide ze snel haar troeven op tafel, na de traditionele snelle openingsronde van Ellen Van Loy.

   

  Wereldkampioene Sanne Cant probeerde aanvankelijk nog mee te gaan, maar ze moest snel passen en zou uiteindelijk op de 5e plaats the best of the rest worden.

   

  Alvarado kreeg het meeste tegenstand van generatiegenote Yara Kastelijn. De poulain van Bart Wellens moest op de technische stukken steeds wat terrein prijsgeven en uiteindelijk brak haar dat zuur op. De 3e plaats was voor de pas 17-jarige Shirin van Anrooij, die op het voorbije WK tijdrijden voor junioren nog zilver veroverde.

  Alvarado: "Dit was een rondje dat mij lag"

  Carmen Alvarado stond ook gisteren in Meulebeke op het hoogste schavotje. "Fantastisch! Mijn lichaam reageerde prima op het eerste dubbele weekend. Dit was ook een rondje dat mij lag."

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  Uitslag
  1. Carmen Alvarado (Ned) 40'20"
  2. Yara Kastelijn (Ned) op 26"
  3. Shirin van Anrooij (Ned) 1'04"
  4. Ellen Van Loy 1'31"
  5. Sanne Cant 1'36"
  6. Manon Bakker (Ned) 1'41"
  7. Laura Verdonschot 1'41"
  8. Aniek van Alphen (Ned) 1'45"
  9. Joyce Vanderbeken 2'11"
  10. Maud Kaptheijns (Ned) 2'18"

  Fase per fase

  14:35

  Reacties bij de vrouwen na de GP Pelt

  14:30

  Alvarado komt niet meer in de problemen in de slotronde en wint de GP Pelt

  14:27

  Duimpjes omhoog

  Ceylin Alvarado klopt nog even de modder weg van haar truitje. Ze steekt de duimpjes omhoog wanneer ze over de finish komt. Kastelijn en Van Anrooij vervolledigen het Nederlandse succes.
  14:25
  Alvarado laat zich niet meer op foutjes betrappen. Na Meulebeke gisteren zal ze nu ook in Pelt vandaag zegevieren. Een perfect weekend.
  14:20

  Alvarado laat Kastelijn definitief achter in de 4e ronde

  14:19
  De posities lijken nu al vast te liggen, want niet alleen het verschil tussen Alvarado en Kastelijn is groot, maar ook tussen Kastelijn en nummer 3 Van Anrooij. Daarachter rijdt Van Loy. Cant is nog aan het knokken voor de top 5.
  14:16

  Laatste ronde

  Terwijl de regen met bakken uit de lucht blijft vallen, banjert Alvarado vrolijk door. Ze heeft Kastelijn weer op een aanzienlijke achterstand gezet. 21 seconden is het verschil al.
  14:16

  Verschueren ingehaald

  Jolien Verschueren blijft moedig aan haar comeback timmeren, maar die gaat nog niet van een leien dakje. Net als gisteren mag ze de wedstrijd niet uitrijden, omdat ze gedubbeld wordt door Alvarado.
  14:14

  Opgave

  Loes Sels geeft er de brui aan. Voorlopig draait het nog niet zo lekker als vorig jaar bij Sels.
  14:13

  Kastelijn geeft niet op

  In het eerste deel van de ronde krijgt Kastelijn een parcours op haar maat en daarin kan ze wat tijd goedmaken op Alvarado, die dan weer in het tweede deel meer in haar sas is.
  14:11

  Cant in crisis

  Het gaat niet goed met Sanne Cant, die opgezwolgen dreigt te worden door het pelotonnetje. Je ziet duidelijk dat het venijn voorlopig nog ontbreekt.
  14:08
  Alvarado had haar voorsprong al wat uitgebouwd en dat doet ze met een spectaculaire sprong over de beek nog wat meer. Rijdt ze solo naar de zege?
  14:07
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  14:05

  Sanne Cant moet er echt nog inkomen. Ze heeft nog niet de schwung die een Ceylin heeft.

  Richard Groenendeel (Play Sports)
  14:04
  We krijgen een mooi duel tussen Alvarado en Kastelijn. De ene strook ligt de ene beter, de volgende dan weer de andere.
  14:00

  Na ronde 2

  Kastelijn komt slecht door de zandstrook en nu lijkt de vogel Alvarado wel gaan vliegen. Van Anrooij volgt na de 2e ronde al op 20 seconden. Cant en Van Loy op een kleine halve minuut.
  14:00

  Alvarado en Kastelijn gaan er vandoor in de 2e ronde

  13:59

  2 koplopers

  Kastelijn en Alvarado hebben samen de concurrentie op enkele tientallen meters gezet. Daarachter volgt Van Anrooij. Cant moet de Belgische eer hoog houden, al lijkt de kop steeds verder weg te rijden.