Ex-wereldkampioene Ceylin Alvarado reed weg in het begin van de 3e ronde.

Ceylin Alvarado flitst naar eerste zegeruiker in Kermiscross van Ardooie, 2 Belgen op podium

 do 17 oktober 2024 15:05
Kermiscross Ardooie (vrouwen)
Losse crossen vrouwen
6 rondes
14:15 Ardooie
Ceylin Alvarado
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6

    De superfavoriete heeft niet teleurgesteld. In de Kermiscross in Ardooie draaide Ceylin del Carmen Alvarado halfweg het gashendeltje open. Goed voor haar 1e zege van het prille veldritseizoen. Met Marion Norbert Riberolle en Alicia Franck stonden ook 2 Belgen op het podium.

    Onder een grijs wolkendek bleef de wedstrijd een tijdje gesloten. 8 rensters reden vooraan op een voornamelijk vlak parcours. Alle grote namen waren mee. 

     

    In het begin van de 3e ronde verhoogde Ceylin Alvarado het tempo. Niemand kon de Nederlandse volgen en meteen was er een kloof van 15 seconden. 

     

    Dat verschil werd niet veel groter, maar ook niet kleiner. Marion Norbert Riberolle en Alicia Franck deden hun uiterste best, maar kwamen tekort. 

     

    Zo mocht Alvarado, zaterdag 2e in Beringen, voor het eerst dit seizoen de handen in de lucht steken. Norbert Riberolle rekende in de voorlaatste ronde af met Franck en werd tweede. 

    Uitslag Kermiscross Ardooie (vrouwen)

    naamresultaat
    1
    Ceylin Alvarado
    47'10"
    2
    Marion Norbert Riberolle
    + 28"
    3
    Alicia Franck
    + 48"
    4
    Julie Brouwers
    + 1'35"
    5
    Denise Betsema
    + 1'38"
    6
    Nette Coppens
    + 2'00"
    7
    Manon Bakker
    + 2'17"
    8
    Kiona Crabbé
    + 2'43"
    9
    Kim Van De Steene
    + 2'51"
    10
    Sterre Vervloet
    + 2'55"

    Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

    15:04

    2 Belgen op podium

    Norbert Riberolle bolt als 2e over de streep en is eerste Belgische. Met Alicia Franck staat nog een 2e landgenote op het podium.

    15:02

    Alvarado wint!

    De eerste zegeruiker van het prille veldritseizoen is binnen voor Ceylin Alvarado!

    De Nederlandse van Fenix-Deceuninck ging er halfweg vandoor en blinkt voor het eerst op het hoogste schavotje in Ardooie.

    14:55

    Laatste ronde!

    Met veel gretigheid begint Alvarado aan de laatste ronde. Achter haar heeft Norbert Riberolle afscheid genomen van Franck. Dat is wel op 18 seconden van de Nederlandse leidster. 

    14:53
    Ceylin Alvarado gaat verschroeiend tekeer in Ardooie.
    14:48

    Norbert Riberolle moet op haar tanden bijten om Franck te volgen. Dat is op 15 seconden van Alvarado. In het volgend groepje (op één minuut) krijgt Betsema het moeilijk. 

    14:45

    16 seconden

    Alvarado bouwt haar voorsprong weer wat verder uit. Het lijkt een Nederlandse overwinning te worden in Ardooie, of keren de twee Belgen nog terug? 

    14:40

    Nog 3 ronden

    Franck en Norbert Riberolle leggen zich er nog niet bij neer. Het Belgisch tweetal volgt op 9 seconden van Alvarado. Voor de rest loopt de achterstand al op tot meer dan een halve minuut. 

    14:36

    Versnelling Alvarado!

    Wordt hier de wedstrijd beslist? In de 3e ronde trekt Alvarado eens door in het veld en meteen rijdt ze 15 seconden weg. 

    14:35

    8 vrouwen rijden op kop

    14:34

    8 leidsters

    Na twee ronden zijn dit de leidsters met een respectabele voorsprong: 

    - Ceylin Alvarado 
    - Manon Bakker
    - Marion Norbert Riberolle
    - Alicia Franck
    - Denise Betsema
    - Nette Coppens
    - Kiona Crabbé
    - Julie Brouwers. 

    14:28

    7 à 8 renners rijden aan de kop van de koers. De verwachte namen zijn erbij, met ook onder meer Denise Betsema en Julie Brouwers. 

    14:24

    Rustig tempo

    Na 1 ronde is er nog een grote groep vooraan. Ceylin Alvarado bepaalt het tempo met Franck en Bakker in haar spoor. 

    14:21
    Dit is de steilste heuvel op het parcours.
    14:20

    Parcours

    Zwaar is het rondje in Ardooie niet. De weides zijn vrij goed berijdbaar na de weinige neerslag van de afgelopen dagen. Enkele aangelegde heuvels kunnen voor wat verschil zorgen. 

    14:16

    Start

    De vrouwen zijn eraan begonnen! Wie kan Ceylin Alvarado een strobreedte in de weg leggen? De Nederlandse is alvast vrij goed vertrokken. Kiona Crabbé schoot het best uit de startblokken in de lange rechte lijn. 

    14:05

    Zonder Worst en Van Alphen zijn Alicia Franck en Marion Norbert Riberolle de grootste concurrenten van Alvarado. Zij finishten afgelopen weekend wel op meer dan een minuut van de Nederlandse in Beringen. 

    14:01

    Dan toch geen Worst

    Annemarie Worst zal zichzelf al zeker niet opvolgen, want de Nederlandse staat niet aan de start. Afgelopen weekend paste ze ook al voor de cross in Beringen door een coronabesmetting. Ook Van Alphen staat uiteindelijk niet op de deelnemerslijst. 

    13:47

    Vorig jaar

    Annemarie Worst heeft goede herinneringen aan Ardooie. Eén jaar geleden mocht ze er haar eerste (en enige) seizoenzege vieren. Ze versloeg haar ploeggenote Van Alphen in een duel.