Ga naar de inhoud
Betsema boekte haar 2e zege van het seizoen.

Indrukwekkende Betsema degradeert tegenstand tot figuranten in Zonnebeke

 za 21 januari 2023 14:35
Kasteelcross (vrouwen)
Exact Cross vrouwen
6 rondes
13:45 Zonnebeke
Denise Betsema
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6

  Denise Betsema heeft in de Kasteelcross van Zonnebeke haar tweede zege van het seizoen geboekt. In afwezigheid van de grote tenoren reed de Nederlandse van start tot finish op kop. Marion Norbert Riberolle eindigde op grote afstand als tweede.

  Daags voor de Wereldbeker in Benidorm haakten heel wat zwaargewichten af voor de Kasteelcross in Zonnebeke.

  Bij de afwezigheid van onder meer Van Empel, Brand en Van Anrooij verschenen Denise Betsema en onze landgenote Marion Norbert Riberolle dan ook als favorieten aan de start.

  Toch werd de wet van de sterkste al snel duidelijk. Denise Betsema zette een kanonstart neer en reed Norbert Riberolle al meteen op enkele lengtes. De rest van het pak stond meteen perplex.

  Als een mes door de boter ploederde Betsema zich door de zware modder. Ronde na ronde dikte haar bonus dan ook stevig aan.

  Na een ware onewomanshow mocht de Nederlandse renster haar handen uiteindelijk oververdiend in de lucht steken.

   

  Marion Norbert Riberolle en Austin Killips vervolledigden op grote afstand het podium.

  Betsema: "Wou er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen"

  Het mag er dan misschien uitgezien hebben alsof dit een heel gemakkelijke zege was, ik heb toch serieus moeten duwen want de vele modderstroken lagen er heel zwaar bij", verscheen Denise Betsema voor de camera.

  "Toen ik eenmaal voorop kwam te liggen, en ja dat was heel snel in de wedstrijd, kreeg ik vleugels. Ik wou er van dan af alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Ik kreeg Marion Norbert Riberolle achter mij en ik weet dat zij op zware modderstroken heel goed uit de voeten kan."

  Het kwam erop aan om mijn tempo zeer strak te houden en niet te laten zakken. Daar slaagde ik in. Ik denk dat Marion op een gegeven moment tevreden was met de tweede plaats want de afstand tussen ons bleef rond de minuut schommelen zonder dat ik extra moest bijgeven. Ik ben blij met mijn tweede zege van het seizoen", sloot Betsema af.

  Uitslag Kasteelcross (vrouwen)

  naamresultaat
  1
  Denise Betsema
  in 49'40"
  2
  Marion Norbert Riberolle
  op 1'15"
  3
  Austin Killips (VS)
  2'43"
  4
  Jana Dobbelaere
  2'54"
  5
  Leonie Bentveld (Ned)
  3'35"
  6
  Francesca Baroni
  4'00"
  7
  Joyce Vanderbeken
  4'24"
  8
  Larissa Hartog (Ned)
  4'52"
  9
  Lotte Baele
  5'16"
  10
  Sara Sonnemans (Ned)
  6'00"

  Fase per fase

  14:36

  FINISH

  Denise Betsema zegeviert na een indrukwekkende onewomanshow. Na een individuele tijdrit van een uurtje boekt ze haar 2e zege van het seizoen. Norbert Riberolle kwam nooit in aanmerking voor de zege.

  14:27

  Betsema duikt voor een laatste keer de wisselstrook in. De Nederlandse renster kan al aan haar zegegebaar denken, want alleen een inzinking kan haar nu nog van de zege houden.

  14:27

  LAATSTE RONDE

  Daar weerklinkt de bel en Denise Betsema mag aan haar ereronde beginnen. In de achtegrond rijdt Norbert Riberolle nog steeds eenzaam rond op de 2e plek.

  14:26

  Denise Betsema laat geen spaander heel van de concurrentie. Ondertussen is haar voorsprong al opgelopen tot 58 seconden. De Nederlandse is duidelijk enkele maatjes te groot vandaag.

  14:24

  In tegenstelling tot de vrouwen, lijken we bij de mannen toch wat meer spanning te mogen verwachten. Met onder meer Tim Merlier en Gianni Vermeersch komen er toch enkele mooie namen aan de start.

  14:22
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  14:17

  De voorsprong van Betsema blijft maar aandikken. Wij schrijven de zege alvast in potlood naast haar naam. Of valt er nog een overwachte appel uit de kast?

  14:09

  Na 3 ronden heeft Betsema een bonus van 42 seconden op Norbert Riberolle. Veel spanning moeten de toeschouwers in Zonnebeke dus niet meer verwachten. In de achtergrond strijden Killips en Dobbelaere voor het laatste podiumplekje.

  14:09

  Betsema als een mes door de boter

  Als een mes door de boter glijdt Betsema door de vettige ondergrond. Ondertussen lijkt Norbert Riberolle zich neer te leggen bij een tweede plek vandaag.

  14:04

  Terwijl Norbert Riberolle opnieuw voor de fietswissel kiest, slaat Betsema de wisselstrook over. Voor de Nederlandse renster lijkt deze wedstrijd steeds meer op een trainingsritje te lijken.

  14:02

  30 seconden voor Betsema

  De voorsprong van Betsema dikt steeds meer aan. Norbert Riberolle kijkt nu al tegen een achterstand van een halve minuut aan.

  13:58

  Modderig parcours

  Hoewel het parcours in Zonnebeke toch vooral bekend staat als een snelle ondergrond, lijkt daar vandaag geen sprake van. Door de regenval van de afgelopen dagen moeten de rensters vandaag ook wel wat door de modder ploeteren.

  13:54

  Nobert Riberolle stevig 2e

  Norbert Riberolle blijft nog steeds stevig op de tweede plek rondrijden. Als er iemand Betsema nog iets in de weg wil leggen, zal het van onze 24-jarige landgenote moeten komen.

  13:54

  Betsema on fire!

  Norbert Riberolle zal toch dringend een aantal tandjes hoger moeten schakelen om Betsema in het vizier te houden. De Nederlandse renster lijkt helemaal ontketend. Bij het ingaan van de tweede ronde bedraagt haar voorsprong maar liefst 18 seconden.

  13:51

  Ik hoop hier vandaag opnieuw te winnen. Het is een echte powercross.

  Marion Norbert Riberolle voor de wedstrijd
  13:50

  Het verschil tussen Riberolle en Betsema bedraagt toch al een goede 10 meter. Krijgen we in plaats van een tweestrijd eerder een "onewomanshow" te zien?

  13:46

  Betsema trekt door

  Denise Betsema is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. De Nederlandse trekt meteen stevig door en rijdt de rest van het pak op enkele lengtes. Riberolle gaat in de achtergrond op zoek naar haar Nederlandse concurrente.

  13:46

  START

  Het startschot weerklinkt in Zonnebeke! Norbert Riberolle duikt meteen goed op vooraan. Ook Denise Betsema heeft een goede start achter de rug.