Ga naar de inhoud
Brand
Brand steekt haar eerste zege van het seizoen op zak in Meulebeke.

Lucinda Brand kan Van Empel in Meulebeke wel kloppen in de sprint

 za 1 oktober 2022 14:21
Exact Cross Meulebeke (vrouwen)
Exact Cross vrouwen
6 rondes
13:45 Meulebeke
Lucinda Brand
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6

  Lucinda Brand heeft de Berencross in Meulebeke op zak gestoken. In een sprint tegen landgenotes Fem van Empel en Denise Betsema had de Nederlandse uiteindelijk nog het meeste jus over om haar eerste zege van het seizoen binnen te halen.

  Met overwinningen in Kruibeke en Beringen ging Fem van Empel in de Berencross vandaag voor een perfecte hattrick. Het Nederlandse toptalent nam het heft dan ook meteen in handen en kreeg Ceylin Alvarado mee in haar zog.

  Niet veel later kwamen ook Brand, Van Alphen en Van der Heijden aansluiten. Denise Betsema had de boot dan weer helemaal gemist na een trage start.

  Ondertussen bleef Van Empel maar beuken om een definitieve kloof te slaan en bij het ingaan van de laatste ronde had de vrouw-in-vorm plots 11 seconden voorsprong op Brand en de herrezen Betsema.

  De 20-jarige Van Empel leek zegezeker, maar werd door een onverwachte slipper toch opnieuw een halt toegeroepen door de twee achtervolgster.

  Een sprint met 3 moest dus voor de beslissing zorgen. De explosieve Van Empel wreef zich al in de handen, maar in extremis was het toch de sluwe Brand die de handen in de lucht mocht steken.

  Brand: "Hoop dat ik deze stijgende lijn in de VS kan doortrekken"

  "Het was een lastige cross en ik kwam moeilijk in mijn ritme, ook omdat er stevig wat wind stond", reageerde een stralende Brand.

  "Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik de sprint naar me toe kon trekken. Het was een bewuste keuze om er een lange sprint van te maken."

  "Ik ga nu even rusten en dan trekken we richting de VS. Ik hoop dat ik deze stijgende lijn daar door kan trekken", sloot de Nederlandse af.

  Uitslag Exact Cross Meulebeke (vrouwen)

  naamresultaat
  1
  Lucinda Brand
  2
  Fem van Empel
  3
  Denise Betsema
  4
  Inge van der Heijden
  5
  Marion Norbert Riberolle
  6
  Aniek van Alphen
  7
  Ceylin del Carmen Alvarado
  8
  Anna Kay
  9
  Marie Schreiber (Lux)
  10
  Amandine Fouquenet

  Fase per fase

  14:28

  Brand wint!

  Met 3 rijden ze de piste op. Zij aan zij trekken Van Empel en Brand naar de streep, maar uiteindelijk is het toch Brand die de handen in de lucht mag steken. Een knappe overwinning!

  14:27

  Sprinten!

  Het wordt een sprint! Wie trekt aan het langste eind?

  14:25

  Hoewel Van Empel kost wat kost als eerste de zandbak wil induiken, stapt de Nederlandse toch al snel af. Ook Brand volgt haar voorbeeld, waardoor Betsema opnieuw kan aansluiten.

  14:24

  Van Empel voert de druk op

  Van Empel pakt nog maar eens uit met een versnelling. Betsema haakt al snel af, terwijl Brand blijft volharden. In de zandbak kan straks het verschil gemaakt worden.

  14:22

  LAATSTE RONDE

  Brand, Betsema en Van Empel trekken samen de slotronde in. Krijgen we straks een sprint of probeert iemand het nog met een late uitval?

  14:20

  Van Empel en Brand lijken samen de slotronde in te trekken. Al zou ook Betsema de aansluiting nog kunnen maken 

  14:16

  Brand nadert

  Lucinda Brand wil van geen opgeven weten en knabbelt beetje per beetje aan haar achterstand. Krijgen we toch nog een spannende slotfase?


  14:13

  11 seconden

  Bij het ingaan van de voorlaatste ronde heeft Van Empel een bonus van 11 seconden op eerste achtervolgsters Betsema en Brand. Kan de jonge Nederlandse stand houden?

  14:13

  Na een moeilijke passage van Brand in de zandbak, kan Van Empel er alleen op uit trekken. Ondertussen sluit Betsema aan bij Brand. Is de definitieve kloof geslagen?

  14:11

  Hergroepering

  Wanneer de 3 achtervolgsters de kloof dan toch opnieuw dichten, duwt Lucinda Brand nog maar eens het tempo de hoogte in. Wie kan volgen?

  14:06

  De zandbak in de laatste ronde zal cruciaal zijn. Daar kan het verschil gemaakt worden.

  Sven Nys
  14:02

  8 seconden voor de leidsters

  Alvarado probeert ondertussen de sprong naar de twee leidsters te wagen. Al lijkt het een lastige klus te zullen worden tegen een ontketende Van Empel en Brand.

  14:02

  Nu is het toch Lucinda Brand die aan de boom schudt. Alleen Fem Van Empel kan haar voorlopig van antwoord dienen. Krijgen we opnieuw een tweestrijd zoals in Beringen?

  14:01

  Betsema keert terug

  Betsema is er ondertussen in geslaagd om terug te keren in de kop van de wedstrijd. De rest van het deelnemersveld rijdt op een aanzienlijk pak seconden rond.

  13:55

  Betsema betaalt gelag voor trage start

  Met Alvarado, Van Empel, Brand, Van Alphen en Van der Heijden krijgen we momenteel 5 leidsters. Denise Betsema heeft na een trage start de boot gemist. De Nederlandse rijdt op plek 7 rond.

  13:55
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  13:52

  Ik ga toch liever niet met Van Empel naar de finish, al verbaasde ik mezelf wel tijdens de sprint in Beringen.

  Lucinda Brand
  13:51

  Fem van Empel voert het tempo aan

  Fem van Empel neemt het heft meteen in handen en slaat samen met Alvarado een klein gaatje met de rest van de favorieten. Sanne Cant rijdt rond de 9e plek rond.