Van Anrooij ploegt zich naar een makkelijke overwinning.

Van Anrooij maakt favorietenrol in Azencross waar en pakt derde zege in een week

 vr 30 december 2022 14:38
Exact Cross Loenhout (vrouwen)
Exact Cross vrouwen
6 rondes
13:45 Loenhout
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6

  Shirin van Anrooij is de vrouw van het moment in het veldrijden. Door een uitgedunde deelnemerslijst was ze de te kloppen vrouw. In de eerste ronde al bewees ze dat ze die status waard was door weg te rijden. De Luxemburgse Schreiber rijdt naar de twee plek.

  Geen Pieterse, geen Brand, geen Betsema, geen Alvarado en in laatste instantie geen Vas. Van Anrooij kreeg amper tegenstand op het modderige parcours in Loenhout. 

   

  Bij haar eerste passage op het wasbord had ze al de volledige 9 bulten voorsprong op eerste achtervolgsters Schreiber en Zemanova, die nog krampachtig probeerden aan te klampen. 


  Tevergeefs. Op van Anrooij stond geen maat, de seconden telden ronde na ronde op. Met het uitvallen van Yara Kastelijn halfweg koers, viel nog een eventuele concurrente weg, ook al deed ze niet echt mee aan het front. 


  De Luxemburgse Marie Schreiber toonde zich "the best of the rest". Lange tijd leek de derde plaats haalbaar voor de Tsjechische Kristyna Zemanova, maar in het slot zakte ze nog weg naar de zevende plaats. Manon Bakker was de lachende derde.

   

  Voor van Anrooij is het de derde zege in een week tijd. Gisteren reed ze naar een tweede plek in de avondcross in Diegem, waar ze Pieterse moest laten voorgaan. 

  Fase per fase

  14:45

  Podium bij de vrouwen

  1. Shirin van Anrooij

  2. Marie Schreiber

  3. Manon Bakker

  14:39

  Van Anrooij wint, of wat had u gedacht?

  Daar is ze! Eenzaam en alleen rijdt ze over de streep. Shirin van Anrooij pakt haar derde zege in een week tijd. 

  Schreiber komt als tweede over de streep op een minuut en Bakker grijpt nog de derde plaats, Zemanova zakt nog in extremis weg naar de zevende plek. 

  14:38

  Van Anrooij pakt geen risico's meer en springt niet over de balken bij haar laatste passage.

  14:25

  Laatste ronde!

  De bel luidt, de zege voor van Anrooij is zo goed al binnen. Op een kleine minuut volgt Schreiber, Zemanova houdt haar derde plaats nog vast. 

  14:19

  De seconden lopen op. Zowel tussen van Anrooij en Schreiber (34 seconden), als tussen Schreiber en Zemanova (16 seconden). Bakker komt terug in de buurt van de Tjeschische. 

  14:17
  Van Anrooij maakt het verschil al in de eerste ronde.
  14:13

  Opgave Kastelijn

  Yara Kastelijn is gevallen, ze probeert nog even door te gaan, maar geeft er dan toch de brui aan. 

  14:10
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  14:06

  De winnares lijkt al gekend. Voor plaats 2 is er wel een kleine strijd. Schreiber geeft de beste indruk. Zemanova probeert zich krampachtig vast te klampen, maar de Luxemburgse toch laten rijden.

  14:04

  Omdat van Anrooij snelle rondjes rijdt, moeten de vrouwen in totaal 6 ronden afwerken.

  13:59

  Er staat geen maat op van Anrooij. Na amper een ronde heeft ze al 13 seconden voorsprong op het duo Schreiber en Zemanova. 

  13:57

  Ook Vas niet aan de start

  Hoewel ze was aangekondigd, rijdt ook Kata Blanka Vas niet mee. Het is niet duidelijk of de Hongaarse ziek is uitgevallen of gewoon rust wil in deze drukke periode. 

  13:54

  Van Anrooij rijdt al weg!

  Het is van bij de start ploeteren in de modder. Van Anrooij rijdt al vlotjes naar de leiding. Ze heeft al een volledig wasbord van 9 bulten voorsprong op de eerste achtervolgster Schreiber. 

  13:50

  START!

  De vrouwen zijn eraan begonnen! Wie kan van Anrooij iets in de weg leggen?

  13:41

  Van Anrooij grote topfavoriet

  Het lijstje afwezigen bij de vrouwen puilt uit: geen Pieterse, geen Brand, geen Betsema en geen Alvarado. Van Anrooij is er wel bij en is dus dé grote favoriet na haar constante resultaten in de laatste veldritten. Rijdt ze straks eenvoudig naar de zege of kan de Hongaarse Vas, Kastelijn of Bakker verrassen?

  13:40

  Modderig parcours door slecht weer

  Het parcours in Loenhout ligt er glibberig bij. Zal het straks ook voor spektakel zorgen?