Ga naar de inhoud

Zizou Bergs stuurt ex-winnaar Tim van Rijthoven meteen wandelen in Rosmalen

 di 11 juni 2024 20:45
Libéma Open
Tim van Rijthoven
Zizou Bergs (77)
einde
4
set 1
6
3
set 2
6

Hij werd opgevist als lucky loser, maar Zizou Bergs heeft zich allesbehalve als een verliezer gepresenteerd in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen. Onze landgenoot schakelde de Nederlandse ex-winnaar Tim van Rijthoven uit.

Tim van Rijthoven zorgde twee jaar geleden nog voor een enorme verrassing door het toernooi in Rosmalen te winnen. Na lang blessureleed kon de Nederlander dan ook geen betere plek bedenken voor zijn rentree.

 

Dat hij liefst 15 maanden aan de kant had gestaan door een golfelleboog, kon Van Rijthoven evenwel niet verstoppen tegen Zizou Bergs. Onze landgenoot won de eerste set met 6-4, maar werd dan afgestopt door de regen.

 

Met een dagje vertraging kon Bergs vandaag alsnog de klus klaren. Hij werkte 4 van zijn 5 breakpunten af en maakte het af met 6-3. In de volgende ronde neemt Bergs het op tegen de Australiër Alex De Minaur.

 

"Ik ben zeer blij voor Tim dat hij weer op het veld staat", zei onze landgenoot na de wedstrijd. "Het is niet zo leuk om tegen een goede vriend te spelen, maar ik ben blij met de overwinning."

 

 

Gerelateerd: