Belgisch duo Goffin en Bergs naar kwartfinales dubbeltoernooi in Marseille

  Open 13 Provence

  Marco Bortolotti Sergio Martos 
  Zizou Bergs (135)David Goffin 
  6
  1
  3
  2
  2
  6
  0
  3
  1

  David Goffin en Zizou Bergs hebben zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Marseille (hard/707.510 euro).  Het Belgische duo was een maatje te sterk voor de Italiaan Marco Bortolotti en de Spanjaard Sergio Martos Gornes.

  2 op 2 voor David Goffin, 1 op 2 voor Zizou Bergs op het ATP-toernooi in Marseille.

   

  Het Belgische duo nam deze week al individueel deel aan het Franse tennistoernooi, maar ze sloegen vandaag ook de handen in elkaar voor het dubbelspel.

   

  In de eerste ronde won het Belgische duo in 1 uur en 29 minuten met 3-6, 6-2 en 10-7 van de Italiaan Marco Bortolotti en de Spanjaard Sergio Martos Gornes.

   

  Om een plaats in de halve finales moeten Goffin en Bergs voorbij de Monegask Romain Arneodo en de Oostenrijker Sam Weissborn. Die schakelden de Nederlandse vijfde reekshoofden Sander Arends en David Pel met tweemaal 6-3 uit.  

   

   In het enkelspel won David Goffin (ATP-41) dinsdag in de eerste ronde van de Slovaak Lukas Klein (ATP-142). Zizou Bergs (ATP-132) ging eruit tegen de ervaren Zwitser Stan Wawrinka (ATP-105), drievoudig grandslamwinnaar.

  Gerelateerd: