Ga naar de inhoud
" "
Alison Van Uytvanck.

Alison Van Uytvanck pakt scalp van reekshoofd Magda Linette in Hobart

 di 10 januari 2023 13:57
Hobart International
Alison Van Uytvanck (299)
Magda Linette (48, 7)
einde
6
set 1
4
1
set 2
6
6
set 3
4

Drie op vier voor de Belgen in de eerste ronde in Hobart (hardcourt/259.303 dollar) in Australië. Alison Van Uytvanck schaarde zich bij Ysaline Bonaventure en Maryna Zanevska door de Poolse Magda Linette in 3 sets te kloppen: 6-4, 1-6, 6-4. "Ik moest vechten voor elk punt", reageert Van Uytvanck.

Alison Van Uytvanck (WTA-70) en Magda Linette (WTA-46), als zevende geplaatst, troffen elkaar voor de eerste keer. In de beslissende set gaf de 28-jarige Van Uytvanck een 3-1-voorsprong uit handen, maar bij 3-4 won ze 3 games op een rij. In het laatste spel brak ze de 2 jaar oudere Linette op love.


"Ik ben blij met het niveau dat ik haalde en tevreden dat ik morgen weer een wedstrijd kan spelen", vertelde onze landgenote. "Ik moest echt vechten voor elk punt. Niet opgeven was het belangrijkste."


"Met mijn rugproblemen kon ik me deze winter niet zo goed voorbereiden als ik wilde, maar ik probeer aanvallend en agressief tennis te spelen om de spelletjes te verkorten door naar het net te komen. Het lukt niet altijd even goed, maar ik werk eraan."

Met mijn rugproblemen kon ik me deze winter niet zo goed voorbereiden als ik wilde. Ik probeer aanvallend en agressief tennis te spelen om de spelletjes te verkorten door naar het net te komen.

Alison Van Uytvanck

Volgende opdracht: Chinese lucky loser

In de 1/8e finales speelt Van Uytvanck tegen de Chinese Xinyu Wang (WTA-89). Die wipte de Australische Olivia Gadecki (WTA-200) met 6-4, 7-5. Van Uytvanck stond nog nooit tegenover de 21-jarige Chinese.

 

Van Uytvanck: "Wang werd in de kwalificaties uitgeschakeld voor ze als lucky loser werd opgevist. We zullen zien. Het belangrijkste is dat ik goed herstel, zodat ik zo fris mogelijk de baan op kan." 

Eerder op de dag won Zanevska (WTA-87) in een Belgisch onderonsje van Elise Mertens (WTA-27) en stootte ook Ysaline Bonaventure (WTA-92) door.

Gerelateerd: