Ga naar de inhoud

Kirsten Flipkens troeft vriendin Elise Mertens af en staat in 3e ronde in Eastbourne

Elise Mertens (29, 13)
Kirsten Flipkens (293, Kwal.)
einde
2
set 1
6
6
set 2
2
1
set 3
6

Gras is de favoriete ondergrond van Kirsten Flipkens en dat toonde ze nog een keer tegen Elise Mertens. De 36-jarige Flipkens won vlot de eerste set, de 10 jaar jongere Mertens sleepte een derde set uit de brand. Daarin stond er geen maat op Flipkens, die in Wimbledon afscheid neemt van het enkelspel. Elise Mertens verloor in 3 grastoernooien telkens haar eerste match.

Het was al het tweede Belgisch onderonsje voor Kirsten Flipkens in Eastbourne. Eerder schakelde ze ook Maryna Zanevska (WTA 68) in twee sets uit. 

 

Tegen Mertens, een goede vriendin van Flipkens, liep het iets moeilijker. De eerste set werd nog vlot gewonnen met 6-2, maar in set twee trok Mertens aan het langste eind: 2-6. 

De 36-jarige Flipkens was niet onder de indruk en toonde haar goede vorm. In de derde set sloeg ze genadeloos terug, ze won met 6-1 en verzekerde zich van de volgende ronde. 

 

Mertens was als dertiende reekshoofd vrij in de eerste ronde, maar de tweede ronde betekent voor haar dus meteen het eindstation. 

 

In de achtste finales neemt Flipkens het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 37) en de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 128).   

 

Flipkens is bezig aan haar afscheidstournee. Na Wimbledon (20 juni-10 juli) neemt ze afscheid van het enkelspel. 

Fase per fase

  1. 09 uur 04. Het is leuk om in de laatste weken van mijn enkelcarrière nog eens tegen Elise te kunnen spelen, en dan ook nog eens op mijn lievelingsondergrond. Ik heb niets te verliezen en kan genieten van de match. Dat ik goed bevriend ben met Elise, maakt de partij extra bijzonder. Kirsten Flipkens.
  2. 09 uur 04.
  3. 09 uur 03. Twee Belgen. Op het middaguur staat er een interessant duel gepland op het grastoernooi van Eastbourne: Elise Mertens, de beste Belgische, neemt het op tegen Kirsten Flipkens, die aan haar afscheidstournee op gras bezig is in het enkelspel. Flipkens versloeg gisteren met Maryna Zanevska al een landgenote, wie verdedigt de Belgische kleuren in de 1/8e finales? .