WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11285
2
Coco Gauff
8173
3
Aryna Sabalenka
7061
4
Elena Rybakina
6376
5
Jasmine Paolini
5373
6
Jessica Pegula
4665
7
Zheng Qinwen
4025
8
Maria Sakkari
3925
9
Danielle Collins
3702
10
Barbora Krejcíková
3573

Kirsten Flipkens klopt Maryna Zanevska en ontmoet nu Elise Mertens

 ma 20 juni 2022 15:47
Rothesay International
Maryna Zanevska (251)
Kirsten Flipkens (293)
einde
2
set 1
6
3
set 2
6

Kirsten Flipkens heeft haar eerste Belgische onderonsje gewonnen in Eastbourne. Onze landgenote, die weldra stopt met tennissen, mag zich meteen klaarstomen voor een nieuwe Belgische affiche. 

Flipkens klopte Maryna Zanevska eenvoudig in twee sets: 6-2 en 6-3. Daardoor mag ze zich opmaken voor een nieuw duel tegen een landgenote. Flipkens neemt het in de tweede ronde op tegen Elise Mertens. 

 

"Ik heb dit jaar al verschillende keren tegen Elise gedubbeld en nog niet kunnen winnen", zei Flipkens. "Ik hoop alleszins op een goede match."

 

"Het is leuk om in de laatste weken van mijn enkelcarrière nog eens tegen Elise te kunnen spelen, en dan ook nog eens op mijn lievelingsondergrond. Ik heb niets te verliezen en kan genieten van de match. Dat ik goed bevriend met Elise, maakt de partij extra bijzonder."

 

Na de wedstrijd blikte Flipkens ook nog kort terug op haar wedstrijd tegen Maryna Zanevska. "Het is nooit makkelijk om tegen een landgenote te spelen", reageerde Flipkens na haar partij.  "Ik kan het goed vinden met Maryna, naast het veld zijn we goede vriendinnen."

 

Op het veld verliep het volgens Flipkens toch niet zo vlot. "Het begin van de partij was moeilijk. Maryna startte sterk. Ik moest meer druk zetten en agressiever spelen."

 

"Gelukkig lukte dat. In de tweede set kon ik mijn goede spel pas bij een 3-1-achterstand opnieuw terugvinden. Daarna heb ik het duel op een overtuigende manier kunnen afsluiten. Samengevat: ik ben tevreden over mijn spel op gras."  

 

Met het oog op Wimbledon is dit een opsteker voor Flipkens, die bezig is aan haar afscheidstournee in het enkelspel. Op Wimbledon komt ze voor het laatst in actie.