Kirsten Flipkens mag even dromen van een halve finale in Rosmalen, maar Shelby Rogers is toch te sterk

WTA-Rosmalen, kwartfinale

Shelby Rogers (34)
Kirsten Flipkens (293)
3
1
6
6
2
1
6
3
4

Kirsten Flipkens is in een van haar laatste enkeltoernooi niet kunnen doorstoten tot in de halve finales. Na een sterke start tegen Shelby Rogers viel ze stil in de tweede en derde set.

Een week geleden kondigde Kirsten Flipkens aan dat haar enkelcarrière na Wimbledon tot een einde komt. In Rosmalen had ze alvast nog een mooi toetje voor zichzelf in petto.

 

Flipkens greep Shelby Rogers meteen bij de keel (0-3) en trok zo de eerste set over de streep. Maar daarna kreeg de Amerikaanse steeds meer vat op het atypische spel van de Belgische.

 

De tweede set was snel voorbij, een break in het 5e spel van de derde set kon Flipkens niet meer goedmaken.

Flipkens: "Tevreden over mijn week hier"

Ondanks de nederlaag zat de ervaren Flipkens na afloop niet in zak en as. "Ik ben heel tevreden over mijn week hier. Als men mij voor het toernooi had verteld dat ik de kwartfinales zou halen, zou ik daarvoor onmiddellijk hebben getekend."

 

"Rogers is een heel goede speelster. Het was een heel lastige wedstrijd. Ik begon erg goed en zij ondervond moeilijkheden met mijn spel. Vanaf de tweede set is ze het tactisch beter gaan aanpakken. Ze sloeg meer op naar het lichaam en kwam agressiever naar het net. En langs mijn kant liet de service het een beetje afweten. In de derde set was een break genoeg om het verschil te maken. Dat is typisch voor grastennis." 

 

Flipkens, bezig aan haar laatste toernooien in het enkelspel, last nu een week rust in voor het toernooi van Eastbourne, dat op 19 juni begint. "Ik was ingeschreven voor de kwalificaties in Berlijn, maar die beginnen morgen al. Dat is niet werkbaar. Ik ga ervan profiteren om mijn lichaam rustig te laten herstellen."