Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Alison Van Uytvanck ontfutselt topreekshoofd Sabalenka een set, maar dat volstaat niet

 vr 10 juni 2022 18:03
WTA-Rosmalen, kwartfinale
Aryna Sabalenka (2, 1)
Alison Van Uytvanck (299)
einde
6
set 1
3
3
set 2
6
77
set 3
65

Alison Van Uytvanck heeft de kwartfinales van het grastoernooi van Rosmalen niet overleefd. Van Uytvanck dreef Arina Sabalenka, het eerste reekshoofd, tot het uiterste, maar uiteindelijk plooide ze in de tiebreak van de derde set.

Door in de vorige ronde te winnen van Elise Mertens had hij haar een confrontatie met haar voormalige dubbelpartner Arina Sabalenka ontnomen.

 

Van Uytvanck bewees tegen de Wit-Russische, de nummer 6 van de wereld, haar uitstekende vorm op gras, onder meer door voor de eerste break te tekenen. Maar door 2 rebreaks ging de eerste set toch naar Sabalenka.

 

In de tweede set liep Van Uytvanck snel uit tot 0-3, een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Tegen de derde set draaide de opslag bij beide speelsters al prima, waardoor er geen breaks kwamen tot de tiebreak.

 

In die tiebreak kwam Sabalenka snel 4-0 voor, een kloof die Van Uytvanck nog wel kon verkleinen, maar niet meer dichten.

Van Uytvanck: "Ik ben erg blij met mijn niveau momenteel"

"Ik vind dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Het is jammer dat je de laatste set dan nipt verliest. Toch kan ik mezelf daar niet de schuld voor geven. Mijn ingesteldheid en spelniveau zaten goed. Dat resulteerde in enkele goede kansen om een resultaat uit de brand te slepen, maar ik stootte op een uitstekende tegenstander."

 

"Ik ben erg blij met mijn niveau van spelen op dit moment," vervolgde ze. "Gisteren. Vandaag. De laatste twee weken op gras waren geweldig. Nu hoop ik dat ik dat niveau kan handhaven en dat ik kan blijven genieten van het spelen op gras."

Gerelateerd: