Ook Indian Wells brengt geen eerste zege: Clijsters onderuit na driesetter

  BNP Paribas Open

  Katerina Siniaková (47)
  Kim Clijsters (13, Wild card)
  6
  1
  1
  2
  2
  6
  6
  3
  2

  Het blijft wachten op een eerste zege voor Kim Clijsters sinds de comeback. In de eerste ronde van Indian Wells ging onze landgenote in drie sets onderuit tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-53). Clijsters toonde wel opnieuw weerbaarheid. Na een kansloze 6-1 in de eerste set knokte ze terug in een uitstekende tweede set (6-2). Dat niveau kon Clijsters evenwel niet doortrekken in de "decider". Siniakova won de laatste set met 6-2.

  Katerina Siniakova ging als een wervelwind tekeer in set 1, waarin Kim Clijsters sukkelde met haar opslag - zes dubbele fouten - en op geen enkel moment aanspraak kon maken op setwinst. De Tsjechische stoomde in minder dan een halfuur naar 6-1.

  Maar in het tweede bedrijf tapte Clijsters - tweevoudige winnares in Indian Wells - uit een ander vaatje. Onze landgenote leek het goeie ritme te vinden en zette Siniakova onder druk met haar kenmerkende mokerslagen. Met 6-2-setwinst dwong ze een beslissende 3e set af.

  Daarin krikte Siniakova haar niveau op, terwijl Clijsters het lastig had om het niveau van de 2e set vol te houden en opnieuw meer onnodige fouten sloeg. Op de beslissende momenten was Siniakova op de afspraak. De Tsjechische won na ruim anderhalfuur met 6-1, 2-6 en 6-2.

  Een nieuwe nederlaag dus voor Kim Clijsters, die zo zonder overwinning blijft bij haar tweede comeback. Vorig jaar verloor ze voor de coronabreak 3 keer, dit jaar telt ze 2 nederlagen.

  Clijsters: "Probeer elke wedstrijd te verbeteren"

  Net als vorige week in Chicago moet Kim Clijsters dus meteen inpakken na de 1e ronde. "In Chicago begon ik goed, maar had ik enkele games waarin ik echt niet in de match zat", weet Clijsters.

  "Ook hier was het bij momenten zoeken naar mijn ritme, anticiperen, het lezen van de tegenstander, eraan wennen om opnieuw op een grotere baan te spelen, heel veel verschillende dingen. In de 2e set heb ik me wel in de match kunnen knokken en kon ik haar beter onder druk zetten."

  "Er zijn momenten dat ik me echt goed voel op de baan, maar ook momenten waarop ik voel dat ik te wisselvallig ben. Dat hoort erbij. Het parcours is hobbelig, maar ik probeer te verbeteren elke keer ik op de baan sta."

  Fase per fase

  1. 00 uur 03. Clijsters (38) tegen Siniakova (25). Kim Clijsters staat op plaats 1.476 van de WTA-ranking, Katerina Siniakova is 53e. Clijsters is 38 jaar, Siniakova 25. De twee speelden - ergens logisch - nooit eerder tegen elkaar. Clijsters mag met een wildcard deelnemen. Ze won het prestigieuze hardcourttoernooi in 2003 en 2005. Clijsters maakte in 2020 haar comeback na 8 jaar tennispensioen. Ze vocht voor wat ze waar was en toonde haar klasse, maar kon 3 keer niet winnen. Dit jaar sukkelde ze met een knieblessure en corona, zodat ze pas vorige week aan haar seizoen kon beginnen. Ze verloor in Chicago van de 35-jarige Hsieh Su-Wei met 6-3, 5-7, 6-3. Siniakova wordt haar 5e match van haar comeback. .
  2. 00 uur 03.