Wisselvallige Clijsters verliest ook haar 4e match van haar 2e comeback

  Chicago Fall Tennis Classic

  Kim Clijsters (WC)
  set
  Hsieh Su-Wei (108)
  3
  1
  6
  7
  2
  5
  3
  3
  6

  Kim Clijsters heeft na iets meer dan een jaar nog eens een officiële match gespeeld. In Chicago liet ze knappe flitsen zien tegen de Taiwanese Hsieh, maar ze maakte toch te veel ongedwongen fouten om haar de zege te ontfutselen.

  Verslag in het hele Journaal:

  Sterke start krijgt geen vervolg

  Onbevreesd en onhoudbaar. Zo begon Kim Clijsters aan haar eerste officiële wedstrijd in 2021. 

   

  Hsieh Su-Wei (WTA-97) wist in de eerste drie games niet wat haar overkwam. De voormalige nummer 1 van de wereld en 4-voudige grandslamwinnares dicteerde het spel als vanouds met snoeiharde slagen en liep 3-0 uit, maar toen sputterde de motor van Clijsters.

   

  De flitsen van in het begin van de partij werden steeds meer overschaduwd door een reeks onnodige fouten. Goede en minder goede momenten wisselden elkaar dus af, een gebrek aan regelmaat. 

   

  Hsieh Su-Wei won bijgevolg 6 games op een rij en ging met de eerste set aan de haal.

  Clijsters knokt, maar moet toch het hoofd buigen

  In set 2 ging de Taiwanese door op haar elan. Ze liep al snel 0-2 uit, maar Clijsters toonde haar vechtlust. 

   

  Het ging met ups en downs, maar op karakter en bij momenten zeker ook op klasse knokte Clijsters zich naar een nipte 7-5-setwinst. Vooral aan het einde van die set maakte Clijsters indruk. “Kom op Kim”, klonk het wel vaker.


  En dus kregen we een beslissende 3e set en die zorgde voor de nodige spanning. 

   

  Clijsters leek te groeien naarmate de wedstrijd vorderde, maar keek toch als eerste tegen een break achterstand aan. Een break die ze wel meteen weer ongedaan wist te maken, maar dan ging Hsieh opnieuw door de opslag van onze landgenote en dat was er te veel aan. 3-6.


  Zo verliest een wisselvallige Kim Clijsters na een slopende driesetter haar eerste ronde in Chicago. 

   

  Ze komt later deze week wel nog in actie in het dubbelspel aan de zijde van Kirsten Flipkens. Maar een eerste zege in het enkelspel sinds haar comeback heeft ze nog altijd niet te pakken.

  Fase per fase

  1. 21 uur 18. Clijsters verlaat de baan onder applaus van het publiek. Ze zullen genoten hebben van haar flitsen, maar het ontbrak haar toch vooral aan regelmaat. Een werkpunt, maar ook logisch na zo'n lange periode van inactiviteit. .
  2. 21 uur 17. Over en uit! 3-6 Hsieh. Het zit erop voor Clijsters. Ze weerde zich kranig, maar wint niet. Een afzwaaier met de backhand is het slotakkoord. Er kan nog een lachje vanaf, maar helemaal van harte zal dat toch niet zijn. .
  3. 21 uur 16. Matchbal. Clijsters slaat buiten, Hsieh heeft matchpunt. .
  4. 21 uur 16. Ook de tweede kans is weg. Deuce. .
  5. 21 uur 15. De eerste laat ze onbenut. Een forehand langs de lijn gaat enkele centimeters buiten. Nog 1 kans over. .
  6. 21 uur 15. Twee kansen voor Clijsters: 40-15... Clijsters moet breaken, anders zit haar avontuur in Chicago er in de eerste ronde op. .
  7. 21 uur 13. 3-5. Er slopen weer iets te veel onnodige fouten in het spel van Clijsters. Ze blijft wel vechten, maar 3-5 is natuurlijk een benarde situatie. Hsieh serveert voor de winst. .
  8. 21 uur 06.
  9. 21 uur 06. Intussen heeft ook Kirsten Flipkens plaatsgenomen in de tribunes. Zij verloor zopas haar eerste wedstrijd op de hoofdtabel sinds een zware enkelblessure. Flipkens en Clijsters zullen hier met een wildcard ook samen dubbelen. .
  10. 21 uur 05. 3-4: De rebreak! Met een dubbele fout geeft Hsieh onze landgenote een nieuwe breakkans. Eentje die ze moet grijpen, zou je zeggen en dat doet ze ook. Bij de opslagen van Hsieh gaat ze goed in het terrein tennissen. De nummer 97 van de wereld staat zo meteen onder druk en gaat in de fout. .
  11. 21 uur 02. 2-4. Ai. Daar is de eerste break van deze laatste set, maar ze valt aan de kant van Hsieh. .
  12. 20 uur 59. We zien een positieve houding bij Kim Clijsters. De motivatie is er. .
  13. 20 uur 58. Het voetenwerk van Clijsters ziet er nu beter uit dan in de 1e set. Dirk Gerlo.
  14. 20 uur 57. 2-3. Het vorige spelletje was knokken voor Hsieh op haar eigen service, maar nu gaat het makkelijker. Met een blanco game loopt ze uit naar 2-3. .
  15. 20 uur 54. 2-2. Clijsters laat opnieuw een goede indruk na in deze game. Voelt ze zich naarmate de wedstrijd vordert steeds beter in haar sas? .
  16. 20 uur 54. 2 uur. Zo lang zijn we intussen bijna aan het tennissen. Het zal dus ook op de fysieke paraatheid van beide speelsters aankomen. .
  17. 20 uur 50. 1-2. Er lagen kansen in deze opslagbeurt van Hsieh, maar Clijsters kan niet profiteren en zo nog geen eerste break in deze set. Even wat commotie ook bij het gamepunt: Clijsters dacht dat de tweede service van Hsieh buiten ging, maar de scheidsrechter zag dat anders. En er kunnen hier geen challenges aangevraagd worden. .
  18. 20 uur 43. Het was een goeie slotfase in set 2. Nu zullen we in set 3 zien of ze ook fysiek stappen heeft gezet. Dirk Gerlo.
  19. 20 uur 42. 1-1. The game is on. Een vlot opslagspel voor Clijsters. We blijven on serve. "Komop Kim", klinkt het. .
  20. 20 uur 40. U heeft nog wat cijfers van de 2e set tegoed: 22 winners tegenover 20 onnodige fouten voor Clijsters. Ze sloeg ook 5 dubbele fouten. De balans bij Hsieh oogt positiever: 9 winners en slechts 5 unforced errors, maar de set is wel voor Clijsters. .