Clijsters
Kim Clijsters vocht tot het einde, maar dat volstond niet om Hsieh te verslaan.

Wisselvallige Clijsters verliest ook haar 4e match van haar 2e comeback

 ma 27 september 2021 21:16
Chicago Fall Tennis Classic
Kim Clijsters (13, Wild card)
Hsieh Su-Wei (278)
einde
3
set 1
6
7
set 2
5
3
set 3
6

Kim Clijsters heeft na iets meer dan een jaar nog eens een officiële match gespeeld. In Chicago liet ze knappe flitsen zien tegen de Taiwanese Hsieh, maar ze maakte toch te veel ongedwongen fouten om haar de zege te ontfutselen.

Verslag in het hele Journaal:

Sterke start krijgt geen vervolg

Onbevreesd en onhoudbaar. Zo begon Kim Clijsters aan haar eerste officiële wedstrijd in 2021. 

 

Hsieh Su-Wei (WTA-97) wist in de eerste drie games niet wat haar overkwam. De voormalige nummer 1 van de wereld en 4-voudige grandslamwinnares dicteerde het spel als vanouds met snoeiharde slagen en liep 3-0 uit, maar toen sputterde de motor van Clijsters.

 

De flitsen van in het begin van de partij werden steeds meer overschaduwd door een reeks onnodige fouten. Goede en minder goede momenten wisselden elkaar dus af, een gebrek aan regelmaat. 

 

Hsieh Su-Wei won bijgevolg 6 games op een rij en ging met de eerste set aan de haal.

Clijsters knokt, maar moet toch het hoofd buigen

In set 2 ging de Taiwanese door op haar elan. Ze liep al snel 0-2 uit, maar Clijsters toonde haar vechtlust. 

 

Het ging met ups en downs, maar op karakter en bij momenten zeker ook op klasse knokte Clijsters zich naar een nipte 7-5-setwinst. Vooral aan het einde van die set maakte Clijsters indruk. “Kom op Kim”, klonk het wel vaker.


En dus kregen we een beslissende 3e set en die zorgde voor de nodige spanning. 

 

Clijsters leek te groeien naarmate de wedstrijd vorderde, maar keek toch als eerste tegen een break achterstand aan. Een break die ze wel meteen weer ongedaan wist te maken, maar dan ging Hsieh opnieuw door de opslag van onze landgenote en dat was er te veel aan. 3-6.


Zo verliest een wisselvallige Kim Clijsters na een slopende driesetter haar eerste ronde in Chicago. 

 

Ze komt later deze week wel nog in actie in het dubbelspel aan de zijde van Kirsten Flipkens. Maar een eerste zege in het enkelspel sinds haar comeback heeft ze nog altijd niet te pakken.

Lees ook:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.