Ga naar de inhoud
Van Uytvanck tijdens de Olympische Spelen.

Van Uytvanck ook in het enkelspel meteen onderuit in Montreal

 di 10 augustus 2021 23:37
National Bank Open
Alison Van Uytvanck (299, Kwal.)
Donna Vekic (23)
einde
1
set 1
6
2
set 2
6

Een dag na haar uitschakeling in het dubbelspel is Alison Van Uytvanck (WTA-60) ook in het enkelspel meteen onderuitgaan in Montreal. Tegen de Kroatische Donna Vekic wist onze landgenote amper 3 spelletje te winnen.

Twee uur na de uitschakeling van Elise Mertens (WTA-16) in het enkelspel van het WTA-toernooi van Montreal ging Alison Van Uytvanck hetzelfde lot tegemoet.

 

In de eerste ronde in Montreal kreeg Van Uytvanck met Donna Vekic (WTA-56) een gewaagde tegenstander voorgeschoteld. De Belgische tennisster wilde revanche nemen na haar uitschakeling in het dubbelspel, maar kon nooit een vuist maken tegen de Kroatische.

 

Van Uytvanck moest op haar eigen opslag te veel prijsgeven en kon uiteindelijk maar 3 spelletjes winnen. Na iets meer dan een uur stond de eindstand dan ook op het bord: 1-6 en 2-6.

 

Door de uitschakeling van Van Uytvanck in Montreal is Elise Mertens nog de enige Belgische tennisster in Canada. Het dubbeltoernooi van onze landgenote begint pas in de 2e ronde. Ze vormt een duo met de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Lees ook: