Van Uytvanck meteen uitgeschakeld in dubbelspel WTA-toernooi Montreal

  National Bank Open

  Emina Bektas (251)Tara Moore 
  Polona Hercog (289)Alison Van Uytvanck 
  6
  1
  3
  5
  2
  7
  1
  3
  0

  Op het WTA-toernooi van Montreal heeft Alison Van Uytvanck (WTA-60) zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel. Samen met haar Sloveense partner Polona Hercog verloor onze landgenote na een supertiebreak van het duo Bektas/Moore.

  Na een toch wel teleurstellende Olympische Spelen is Alison Van Uytvanck niet lang bij de pakken blijven zitten. Toch moest onze landgenote ook op het WTA-toernooi van Montreal al meteen haar koffers pakken in het dubbelspel.

   

  In de eerste ronde van het dubbeltoernooi kreeg Van Uytvanck samen met haar Sloveense partner het taaie duo Bektas/Moore voorgeschoteld. Op het Canadese hardcourt moest ze uiteindelijk met 6-3, 5-7 en 10/7 in de supertiebreak het hoofd buigen.

   

  In het enkelspel zit de Belgische tennisster wel nog. Daar ontmoet ze in de eerste ronde de Kroatische Donna Vekic (WTA-56). 

   

  Elise Mertens (WTA-16) neemt het op tegen de 29-jarige Italiaanse Camila Giorgi (WTA-71). In het dubbelspel krijgt Mertens het gezelschap van de Wit-Russische Aryna Sabalenka.