Ga naar de inhoud
Van Uytvanck tijdens de Olympische Spelen.

Van Uytvanck meteen uitgeschakeld in dubbelspel WTA-toernooi Montreal

 ma 9 augustus 2021 22:40
National Bank Open
Emina Bektas (91)
Tara Moore
Polona Hercog (267)
Alison Van Uytvanck
einde
6
set 1
3
5
set 2
7
1
set 3
0

Op het WTA-toernooi van Montreal heeft Alison Van Uytvanck (WTA-60) zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel. Samen met haar Sloveense partner Polona Hercog verloor onze landgenote na een supertiebreak van het duo Bektas/Moore.

Na een toch wel teleurstellende Olympische Spelen is Alison Van Uytvanck niet lang bij de pakken blijven zitten. Toch moest onze landgenote ook op het WTA-toernooi van Montreal al meteen haar koffers pakken in het dubbelspel.

 

In de eerste ronde van het dubbeltoernooi kreeg Van Uytvanck samen met haar Sloveense partner het taaie duo Bektas/Moore voorgeschoteld. Op het Canadese hardcourt moest ze uiteindelijk met 6-3, 5-7 en 10/7 in de supertiebreak het hoofd buigen.

 

In het enkelspel zit de Belgische tennisster wel nog. Daar ontmoet ze in de eerste ronde de Kroatische Donna Vekic (WTA-56). 

 

Elise Mertens (WTA-16) neemt het op tegen de 29-jarige Italiaanse Camila Giorgi (WTA-71). In het dubbelspel krijgt Mertens het gezelschap van de Wit-Russische Aryna Sabalenka.