Van Uytvanck vliegt er in Straatsburg meteen uit tegen wildcard

  Internationaux de Strasbourg

  Alison Van Uytvanck (55)
  Harmony Tan (145, Wild card)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Het enkeltoernooi van Straatsburg zit er voor Alison Van Uytvanck al na de eerste ronde op.  De 23-jarige Française Harmony Tan, die nooit in de top 100 van het vrouwentennis stond, was in 2 sets te sterk.

  Het dipje van Alison Van Uytvanck blijft maar duren. In Straatsburg ging ze op zoek naar een eerste WTA-zege sinds haar overwinning in de eerste ronde van de Australian Open, toch al meer dan 3 maanden geleden.

   

  Met Harmony Tan, pas de nummer 151 van de wereld, leek ze een haalbare kaart geloot te hebben. Maar schijn bedroog, want de Française is aan een renaissance bezig op gravel. Een maand geleden bereikte ze in Bogota voor het eerst de halve finales van een WTA-toernooi.

   

  Niet de gedroomde tegenstander om vertrouwen tegen te tanken dus. Van Uytvanck kreeg op de eerste 2 opslagspelletjes van Tan telkens een breakpunt, maar kon dat niet verzilveren. Toen ze bij 5-4 moest serveren om in de set te blijven, ging het op haar beurt wel mis.

   

  In de tweede set kregen we wel een festival van breaks, maar toch herhaalde de geschiedenis zich. Bij 5-4 stond Van Uytvanck met haar rug tegen de muur op haar eigen opslag. Het eerste matchpunt kon ze nog wegwerken, het tweede niet meer.

  Lees ook: