Ga naar de inhoud
Internationaux de Strasbourg
WTA klassement
naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4075
8
Karolína Muchová
3651
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Andreescu klopt Zanevska en trekt zich vervolgens terug uit toernooi

 di 25 mei 2021 16:27
Internationaux de Strasbourg
Bianca Andreescu (96, 1)
Maryna Zanevska (240, Kwal.)
einde
6
set 1
1
6
set 2
4

De tweede ronde is het eindstation geworden voor Maryna Zanevska. Ze kon eerste reekshoofd Bianca Andreescu enkel in de tweede set in de problemen brengen. Kort na de match liet de ex-winnares van de US Open weten dat ze het voor bekeken houdt.

Bianca Andreescu won in 2019 de US Open en geldt nog altijd als een van de sterkste speelster op de snelle ondergronden. Op gravel heeft de Canadese veel minder ervaring. Sterker nog, haar zege in de eerste ronde was pas haar eerste zege ooit op gemalen baksteen, weliswaar pas in haar tweede match op deze ondergrond.

 

Dat Andreescu ook op gravel geen sukkelaar is, bewees ze tegen Zanevska. In de eerste set blies ze Zanevska van de baan, ook al sloeg ze eerst nog een dubbele fout op setpunt.

 

Ook in de tweede set leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, met een snelle break. Maar toen begon Zanevska de lijnen plots wel te vinden en met 2 breaks op een rij kwam ze zelfs op een 4-2-voorsprong.

 

Maar de opflakkering was van korte duur, ook al omdat Andreescu haar foutenlast weer naar beneden kreeg. Bij 5-4 kon ze het op love uitserveren.

 

Een 3e zege op een rij zal Andreescu niet kunnen boeken. Ze kondigde na de match aan dat ze zich met een buikspierblessure terugtrekt voor haar volgende match. Cirstea of Zhang krijgt zo een vrijgeleide naar de halve finales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Zanevska: "Op mijn 27e verwacht ik meer van mijn carrière"

"Ik ben ontgoocheld en kwaad op mezelf", reageerde Zanevska na haar match."Ik had een veel betere wedstrijd verwacht van mezelf."

 

"Ik had moeite om in het ritme te komen. De tweede set (waarin ze een 2-4 voorsprong nam) ging het al wat beter Het grote probleem is dat ik door mijn lage ranking ervaring mis tegen tegenstanders van dit kaliber. Ik maakte veel te veel fouten. Zelfs mijn forehand, toch mijn sterke wapen, draaide niet. Dan kan je het op dit niveau wel schudden."

 

"Dat ik hier een 4 wedsrijd in evenveel dagen speelde, eiste ook zijn tol. Ik had wat last aan mijn linkerknie. Uiteraard is het fijn dat ik voor het eerst sinds lang nog eens de tweede ronde van een WTA-toernooi heb bereikt, maar ik wil meer. Op mijn 27e ben ik op een punt in mijn carrière gekomen dat ik me hier niet tevreden mee kan en mag stellen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: