David Goffin springt probleemloos over Italiaanse horde in Monte Carlo

  Rolex Monte-Carlo Masters

  David Goffin (41, crown11)
  Marco Cecchinato (95, Kwal.)
  6
  1
  4
  6
  2
  0

  David Goffin heeft zich vlot geplaatst voor de derde ronde van het ATP-toernooi van Monte Carlo. Hij legde de Italiaan Marco Cecchinato in 2 sets over de knie: 6-4, 6-0. In iets meer dan een uur was de match afgelopen.

  In 2018 had Marco Cecchinato David Goffin uitgeschakeld op Roland Garros en dus was onze landgenoot op zijn hoede voor Cecchinato, die dat jaar nog in de top 20 van de ATP-ranglijst stond.

   

  In de eerste set kon Goffin een vroege break forceren. Bij een 5-4-voorsprong moest hij nog 2 breakpunten wegwerken voor hij de eerste set kon binnenhalen. Het vertrouwen bij Goffin groeide en dat zag je in de tweede set.

   

  Cecchinato moest meteen een nieuwe break incasseren en de veer brak bij de Italiaan. Goffin beperkte zijn foutenlast en frustreerde Cecchinato met zijn sterke voetenspel en verdediging. Zo stond er in een mum van tijd 6-4, 6-0 op het scorebord.

   

  In de derde ronde moet Goffin het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Alexander Zverev (ATP-6) en Lorenzo Sonego (ATP-28). Goffin staat voor de 8e keer op de hoofdtabel in Monte Carlo, de halve finale in 2017 is zijn beste resultaat.

  "Goed gespeeld"

  "Ik heb goed gespeeld vandaag", zei David Goffin na zijn partij aan de pers. 

   

  "Ik heb geprobeerd de zaken waarop we getraind hebben om te zetten in de praktijk. In het begin liep het wat minder vlot, maar na verloop van tijd werd het beter."

   

  "Ik ben tevreden met mijn twee opeenvolgende overwinningen en het goede niveau. Naar het einde toe bewoog ik steeds beter en werden mijn slagen ook beter."

   

  "Het was zeker geen makkelijke wedstrijd, maar ik was solide op de belangrijke momenten en ik retourneerde goed. Ik sloot een moeilijke eerste set af met setwinst en nadien hield ik het hoofd koel."

  Lees ook: