Ga naar de inhoud

Open Sud de France

HF
F

  ATP klassement

  naampunten
  1
  Novak Djokovic
  11245
  2
  Carlos Alcaraz
  8855
  3
  Daniil Medvedev
  7600
  4
  Jannik Sinner
  6490
  5
  Andrey Rublev
  4805
  6
  Stefanos Tsitsipas
  4235
  7
  Alexander Zverev
  3985
  8
  Holger Rune
  3660
  9
  Hubert Hurkacz
  3245
  10
  Taylor Fritz
  3100

  Sterke Goffin staat in halve finales: "Dit soort matchen kan mijn seizoen lanceren"

   vr 26 februari 2021 17:36
  Open Sud de France
  Lorenzo Sonego (46, 7)
  David Goffin (111, 2)
  einde
  4
  set 1
  6
  4
  set 2
  6

  In het ATP-toernooi van Montpellier (de Open Sud de France) heeft David Goffin zich geplaatst voor de halve finales. Onze landgenoot benutte de kansen die hij kreeg in beide sets. "Vandaag ging alles veel vlotter dan in mijn vorige match", klonk het achteraf tevreden.

  Eenvoudig beloofde de klus voor Goffin niet te worden. Na de marathonmatch van enkele dagen geleden tegen thuisspeler Benjamin Bonzi kwam hij nu de taaie Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-36) tegen. 

  David Goffin haalde in de eerste set een zeer constant niveau, hij leverde geen enkel opslagspelletje in en had slechts 1 breakpunt nodig om de set naar zich toe te trekken: 6-4.  Sonego kreeg geen enkele kans om Goffin onder druk te zetten.

   

  In de tweede set leek de partij te kantelen. Goffin leverde een spelletje op de eigen opslag in, maar zette dat enkele momenten later meteen weer recht. Bij 3-3 was het opnieuw Sonego die moest inleveren waardoor David Goffin kon doorstomen naar de overwinning.

   

  In de halve finale komt onze landgenoot Egor Gerasimov (ATP-83) tegen. Goffin bereikte eerder in Montpellier al 2 keer de halve finales (in 2018 en 2020).

  David Goffin: "Met mijn spel gaat het de goede kant op"

  "Vandaag ging alles veel vloeiender dan tijdens mijn eerste match", verwees hij naar de moeizame winst woensdag tegen de Fransman Benjamin Bonzi (ATP 125). "Ik zat meer in de rally's, speelde agressiever, wisselde makkelijker van richting en durfde naar het net komen."    

   

  "Dit is het soort match dat mijn seizoen kan lanceren. Soms is er niet veel nodig, een kleine déclic. Ik ben iemand die wedstrijdritme nodig heeft, overwinningen. Hoe dan ook heb ik het gevoel dat ik betere wedstrijden begin te spelen." 

   

  "Soms lukt het nog niet helemaal maar mijn niveau gaat omhoog en ik blijf zoeken naar die constante. Dat is de sleutel. En daarvoor heb ik overwinningen nodig zoals hier in Montpellier. Er zit nog afval in mijn spel, maar het gaat de goede richting uit."

  Lees ook