David Goffin moet zwoegen om vroege exit te vermijden: "Maar ik speelde goed"

  Ook in Montpellier (de Open Sud de France) blijft de motor van David Goffin (ATP-15) nog wat sputteren. Onze landgenoot moest in zijn 1e match diep gaan om de nummer 125 van de wereld aan de kant te schuiven.

  Na zijn nederlaag in de 1e ronde van de Australian Open wou David Goffin in Montpellier vertrouwen tanken en matchritme opdoen.

   

  Doordat hij het 2e reekshoofd is, moest onze landgenoot in de eerste ronde niet in actie komen. De Fransman Benjamin Bonzi (die gisteren Pouille versloeg) was op papier een hapklare brok voor Goffin.

   

  Maar dat papiertje kon snel de prullenbak in. Goffin leverde in de eerste set liefst 3 keer zijn opslagspelletje in. Bonzi haalde het met 6-4. Goffin wervelde in in het 2e bedrijf wel naar een 0-4-voorsprong en gaf die 2e set niet meer weg (4-6).

   

  In de 3e set moest Goffin knokken om bij 2-3 zijn opslag te verzilveren. Bonzi liet Goffin ook een game later diep in het krachtenarsenaal tasten. Het verschil tussen de nummer 15 en de nummer 125 was niet groot.

   

  Bij 5-6 voor Goffin werkte onze landgenoot nog een breakpunt weg. Het eerste matchpunt was na 2 uur en 34 minuten het goede.

   

  In de volgende ronde wacht de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-36), tegen wie hij nog niet speelde. Goffin bereikte in Montpellier al 2 keer de halve finales (in 2018 en 2020).

  "Ik wist dat het moeilijk ging worden"

  "Zo'n zege had ik echt nodig", zei Goffin na afloop van de marathonpartij. "Ik had de partij in de eerste ronde van Bonzi tegen Pouille gezien. Ik wist dus dat hij goed speelde en dat het moeilijk ging worden."

   

  "Zeker voor mij, omdat ik nog zoek naar mijn zelfvertrouwen op dit moment. Ik had nood aan een echte veldslag. Ik heb tot het einde gevochten en het is uiteindelijk gelukt te winnen."

   

  "De voldoening zit hem natuurlijk in de eerste plaats in de overwinning. Maar ik vond de manier waarop ik speelde over het algemeen ook goed."

   

  "Ook al was ik op het einde een beetje gespannen. Ik wist dat het nog enkele matchen moeilijk kon worden na de tegenvallende campagne in Australië."

   

  "Ik ben na de verloren 1e set dan ook niet in paniek geraakt. Ik vond immers dat mijn niveau goed was. En de feiten gaven me gelijk. Ik vond mezelf goed spelen tot 4-2 in de 3e set. Toen werd ik een beetje zenuwachtig, maar ik heb de partij afgesloten met 3 goede spelletjes, waarbij ik 2 van de 3 laatste punten maak door naar het net te komen. Er zat dus absoluut veel positiefs in deze wedstrijd."

   

  Goffin gaf toe het erg lastig te hebben gehad met de wildcardspeler. "Ik vond dat ik goed begon aan de partij, met 2 breaks. Ik serveerde goed, maar zijn returns waren echt super. En zo leidde hij opeens met 4-3, terwijl ik mezelf goed vond spelen."

   

  "Ik zei tegen mezelf zo door te gaan. Hij zou dat niveau niet de hele match vasthouden. En als het wel zo was, "bravo" voor hem. Ik ben er in het slot in geslaagd al mijn energie in de goede richting te sturen en de overwinning te pakken."