Ga naar de inhoud
Delphine Mariën opende de score.

Red Panthers vallen naast Pro League-podium na felbevochten duel tegen Nederland

 di 4 juli 2023 19:51
België
einde
1-2
Nederland

De Red Panthers hebben ook hun tweede confrontatie met kampioen Nederland verloren. De Belgische hockeyvrouwen kwamen wel op voorsprong, maar twee strafcorners leverden Oranje de zege op. Als de Panthers morgen winnen tegen de VS, eindigen ze al 4e in de Hockey Pro League.

Doelpunten:

  • 41' Mariën 1-0
  • 45' Jansen 1-1 (sc)
  • 52' Jansen 1-2 (sc)

Knappe 1-0 van Delphine Mariën

De Nederlandse hockeyvrouwen zullen het na het tweeluik wel weten: tegen de Red Panthers moeten ze hun beste niveau halen om te kunnen zegevieren.


Pas in het derde kwart werd de ban gebroken in het felbevochten duel. Delphine Mariën spurtte de cirkel binnen, hield twee Nederlandse vrouwen af en bracht de Panthers knap op voorsprong.

 

Het lokte een felle reactie uit van de Oranje vrouwen. De Red Panthers verdedigden uitstekend, maar via strafcorner kon Nederland dan toch scoren. Ze zetten 2 van hun 9 strafcorners om, België 0 van de 5.

Zo trok Nederland, al even zeker van de eindzege in de Hockey Pro League, opnieuw aan het langste eind met 1-2. België valt naast het podium.

 

Als de Red Panthers morgen winnen tegen de VS, worden ze 4e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: