Ga naar de inhoud
De Red Panthers konden vier goals vieren tegen de Verenigde Staten.

Red Panthers doen wat ze moeten doen in Hockey Pro League: winnen van de Verenigde Staten

 zo 2 juli 2023 18:28
België
einde
4-0
Verenigde Staten

De Red Panthers hebben het duel tegen de Verenigde Staten vlot tot een goed einde gebracht. Na een vroege goal zaten de Belgische hockeyvrouwen snel op rozen, de eindstand sprak boekdelen over de Belgische dominantie: 4-0.

Zaterdag gingen de Red Panthers de boot in tegen het ongenaakbare Nederland, maar tegen de Verenigde Staten hoefden ze niet hun beste niveau te halen om de overwinning binnen te halen.

 

Al na 5 minuten opende Stephanie Vanden Borre de score toen ze een strafcorner in het hoekje mikte: 1-0. De Amerikaanse vrouwen ondergingen de wet van de sterkste en lieten de weinige kansen op de gelijkmaker liggen.

 

Dat werd nog voor de rust afgestraft: na een mooie aanval verdubbelde Mariën met een deviatie de Belgische voorsprong. De Belgische zege kwam niet meer in het gedrang en in de slotfase maakten Vanden Borre (weer een strafcorner) en Englebert (strafbal) er nog een ruime zege van: 4-0.

 

"We speelden wat slordig en hadden niet de energie van de vorige matchen", gaf Stephanie Vanden Borre toe. "Daar moeten we uit leren voor de wedstrijd tegen Nederland."

Bekijk twee goals van de Red Panthers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.