Ga naar de inhoud
Stephanie Vanden Borre
Felicitaties voor Stephanie Vanden Borre na haar doelpunt in de openingsminuut.

De Red Panthers zijn Nieuw-Zeeland opnieuw de baas

 wo 21 juni 2023 19:40
België
einde
2-1
Nieuw-Zeeland

Voor de tweede keer in enkele dagen hebben de nationale hockeyvrouwen van Nieuw-Zeeland gewonnen in de Pro League. Deze keer niet met klinkende cijfers, wel met een goede prestatie. België won in Wilrijk met 2-1.

Vorig weekend speelden de Red Panthers Nieuw-Zeeland ondersteboven (7-0). Daar leek het ook nu op uit te draaien.

 

Al in de eerste minuut opende België de score. Stephanie Vanden Borre mikte een strafcorner half hoog: 1-0.

 

De Red Panthers speelden dominant. In het begin van het tweede kwart breidde Emily White de score uit. De jonge speelster van Waterloo maakt indruk in haar eerste jaar bij de A-ploeg.

 

Die 2-0-tussenstand bleef lang op het scorebord. 7-0 werd het niet, Tayla White prikte in de slotfase nog tegen voor Nieuw-Zeeland. Zij werkte een lange bal in het Belgische doel.

 

2-1, daar bleef het deze keer bij.

doelpunten:

  • 1' Vanden Borre (sc)
  • 15' E. White 2-0
  • 56' T. White 2-1
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgische hockeyvrouwen kunnen nu even uitblazen voor ze het laatste deel van deze jaargang van de Hockey Pro League afwerken.


Op 1 juli komen de Nederlanders over de vloer in Antwerpen. Niet op de Meir of de Groenplaats, wel op de Wilrijkse Pleinen.