Ga naar de inhoud
De Red Lions legden na Nederland ook Duitsland over de knie.
De Red Lions legden na Nederland ook Duitsland over de knie.

Uitgekookte Red Lions zijn een maatje te groot voor Duitsland

 ma 26 juli 2021 04:03
Duitsland
einde
1-3
België

De Red Lions hebben ook hun tweede wedstrijd in de groepsfase van het olympische hockeytoernooi gewonnen. De Belgische hockeymannen klopten Duitsland met 3-1 en lijken zo al zeker van een plaatsje in de kwartfinales.

Ruime samenvatting van de Red Lions tegen Duitsland

Na Europees kampioen Nederland in de 1e wedstrijd kregen de Belgen in hun tweede groepsopdracht met Duitsland opnieuw een zware brok voor de kiezen.

 

De Red Lions lieten het initiatief aan de Duitsers en toonden zich bijzonder efficiënt voor doel in een ijzersterk openingskwart, waarin Charlier de Belgen in geen tijd op een comfortabele 2-0-voorsprong zette.

 

België controleerde en hield achterin de boel gesloten. Elke Duitse tegenstoot werd vakkundig in de kiem gesmoord door de secure Belgische defensie.

 

Vroeg in de 2e helft zette strafcornerspecialist Hendrickx de Red Lions helemaal op rozen met zijn 4e goal van het toernooi. Duitsland kon nog wel tegenprikken in het slotkwart, maar dat doelpunt kwam te laat om de uitgekookte Belgen nog écht van de wijs te brengen.

 

De Red Lions beginnen zo met een 6 op 6 aan hun jacht naar olympisch goud en lijken met die twee zeges al zo goed als zeker van een plaats in de kwartfinales. Dinsdag om 11.30 u Belgische tijd moeten de Belgen al opnieuw aan de bak. Dan is Zuid-Afrika de tegenstander.

 

Eén minpuntje: Nicolas De Kerpel moest het terrein geblesseerd verlaten. Zijn enkel is gezwollen, voorlopig kan geen medische behandeling baten. Morgen hoopt de medische staf het gewricht te kunnen onderzoeken.

Doelpunten:

  • 5' Charlier 0-1
  • 7' Charlier 0-2
  • 35' Hendrickx 0-3 (pc)
  • 51' Häner 1-3 (pc)

Bekijk de vier doelpunten:

"Twee op twee is een fijn gevoel"

  • Shane McLeod (bondscoach): "Het is nog lang, maar deze 2 op 2 is wel een fijn gevoel. We hebben nu de controle over de groep en daar hou ik wel van. Vandaag startten we uitstekend met die twee goals in het 1e quarter. Daardoor konden we de wedstrijd controleren. Onze verdediging was heel sterk. We willen blijven winnen, maar we kijken ook uit wie we kunnen treffen in de kwartfinales."

  • Loïck Luypaert: "We hielden rekening met een scenario waarin het wat moeilijk zou zijn tegen twee toplanden maar we zijn goed uit de startblokken gekomen. Vandaag hebben we in de 1e helft het verschil gemaakt, na de rust was het meer achteruit leunen en de voorsprong verdedigen. We zijn heel tevreden na twee wedstrijden. Het is onze focus om te groeien in het toernooi. Nu kunnen we kijken naar de details, wat we nog beter kunnen doen richting eindfase van het toernooi, zoals bijvoorbeeld meer penaltycorners afdwingen."

  • Thomas Briels: "Twee op twee is een mooi begin. We wisten dat het pittig ging worden. We winnen 2x met 3-1 en hebben weinig weggegeven. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het toernooi."

Duitsland - België

04:00

Over en uit

De Red Lions brengen ook hun tweede opdracht tot een goed einde. De Belgen kloppen Duitsland met 3-1, waarmee de kwalificatie de Lions nog moeilijk kan ontglippen.

03:58

Bijna 4-1

In de slotminuut flirt Gougnard na een knappe actie met de 4-1. De bal lijkt voorbestemd voor de kruising, maar zoeft rakelings over.

03:58

Vierde strafcorner voor België en specialist Hendrickx zit op de bank. Het is Luypaert die het nu mag proberen, de Duitse keeper redt.

03:54

Nog 2,5 minuut te gaan en de Belgen leiden nog steeds met 3-1. Dockier moet wel even bekomen na een botsing met een Duitser.

03:50

Groene kaart Briels

Ook Thomas Briels moet even naar de kant na een groene kaart. Zo is het even tien tegen negen, want ook de twee gele kaarten staan nog.

03:47

Gele kaarten

Bosserhoff komt iets te stevig tussen en krijgt geel. Zo kunnen de Red Lions weer even met een man meer spelen, maar lang duurt dat niet. Ook Kina krijgt geel. Tien tegen tien. Nog ruim 8 minuten te spelen.

03:45

Duitsland prikt tegen via strafcorner, 1-3

03:44

Duitsland prikt tegen

Het regent nu plots Duitse strafcorners. De 4e corner vliegt binnen. Het is Häner die de bal voorbij Vanasch jast: 1-3.

03:41

Duitsland versiert een tweede corner, de videoref kan niet baten. Dat betekent ook dat de Belgen geen beroep meer kunnen doen op de videoref. De Duitser corner blijft wel zonder gevolg.

03:39

Fuchs duikt op voor het doel van de Belgen, maar de alerte doelman Vanasch zit er weer goed tussen.

03:36

Bij de start van het 4e quarter staat België met een mannetje te veel op het veld. Florent Van Aubel heeft dat net op tijd in de gaten. Briels spurt van het veld.

03:36

Het 3e quarter zit erop. Nog 15 minuten volhouden en de Red Lions hebben hun tweede zege op zak.

03:34

Duitse dreiging

Vanasch moet nog eens zijn klasse tonen en schudt een knappe redding uit zijn mouw op een schot van Rühr. De Duitsers dwingen met een man minder ook hun eerste strafcorner af, maar die blijft steken in de Belgische afweergordel.

03:33

België mag 5 minuten met een mannetje meer spelen na een Duitse gele kaart. Kunnen de Red Lions hiervan gebruik maken om de tegenstand helemaal knock-out te meppen?

03:32

Fuchs kan dreigen, maar scoren lukt nog niet voor de Duitsers, die mondjesmaat wat gefrustreerd geraken.

03:29

De Red Lions staan prima te verdedigen en als er toch eens een Duitser doorkomt, is daar altijd nog klasbak Vanasch. Prima voetje van de Belgische goalie op een poging van Duitsland.

03:26

Geen inspiratie van de Duitsers en uiteraard ook goed verdedigend werk van België.

Eddy Demarez
03:23

Hendrickx benut een strafcorner en zet Red Lions op 0-3