Ga naar de inhoud
De Red Lions scoorden 9 keer tegen Canada.
De Red Lions scoorden 9 keer tegen Canada.

Sterke Red Lions draaien weerloos Canada door de gehaktmolen

 do 29 juli 2021 04:32
België
einde
9-1
Canada

De Red Lions blijven foutloos acteren op de Olympische Spelen. In hun voorlaatste groepsduel trakteerden de Belgische hockeymannen Canada op een fikse pandoering: 9-1.

De start van België was aanvankelijk nog aarzelend. Hendrickx opende in het eerste kwart wel de score na een strafcorner, maar achterin gaven de Red Lions iets te veel weg.

In de slotminuut van het eerste quarter tekende Pearson zowaar met een schitterend backhand-shot voor de gelijkmaker: 1-1.

 

De 2-1 van Wegnez vlak voor de rust was de opmaat voor een geweldig derde kwart van de Belgen. De Red Lions legden in het 3e quarter 5 goals in het mandje.

 

Met de 7-1 op het scorebord namen de Belgen nog niet meteen gas terug. Ook de heroptredende Boon, weer fit na een blessure, kon vertrouwen tanken met een goal na een corner. Na de 9-1 van Van Aubel drong België nog even aan voor een tiende doelpunt, maar zover kwam het niet.

 

Vrijdag nemen de Red Lions het in hun laatste groepsopdracht op tegen Groot-Brittannië, de kwartfinales staan zondag op het programma.

Bekijk alle doelpunten:

Doelpunten:

 

  • 12' Hendrickx 1-0 (pc)
  • 15' Pearson 1-1
  • 29' Wegnez 2-1
  • 32' Dockier 3-1
  • 39' Denayer 4-1
  • 40' Hendrickx 5-1 (pc)
  • 43' Gougnard 6-1
  • 45' Charlier 7-1
  • 51' Boon 8-1
  • 55' Van Aubel 9-1

"We blijven elke wedstrijd groeien"

  • Felix Denayer: "We waren heel dominant aan de bal en konden onze fysieke capaciteiten laten zien. We hebben zeker laten zien dat we het betere team waren vandaag. Het is een heel lang toernooi met veel wedstrijden. Het is belangrijk dat we ons goed verzorgen en ons beste hockey overhouden voor de latere fase van het toernooi. We hebben door onze prestaties de luxe om al iets verder te kunnen kijken dan morgen, we zijn ook al bezig met de kwartfinales."
 
  • Alexander Hendrickx: "Het gaat heel lekker, bij heel het team. 9-1 is een goed resultaat tegen Canada, maar we zijn er nog niet. Het begint pas echt na de laatste groepswedstrijd. We moeten nu goed herstellen. De strafcorners gaan goed binnen en dat is goed voor het vertrouwen. We kunnen wel de hele groepsfase winnen, maar er dan meteen uit liggen in de kwarfinales. Dan hebbben we ook niets. We moeten elke wedstrijd groeien en dat blijven we doen."

Reacties van de Belgen:

België - Canada

04:27

In de slotfase van de match nemen de Belgen niet bepaald gas terug. Ze zijn nog op zoek naar een tiende goal, maar die lijkt er niet meer te komen.

04:25

Aan de overkant toont ook Vanasch zijn klasse. Hij houdt de Canadezen van een tweede goal met een knappe reflex op een corner.

04:24

Boon krijgt op corner de kans om er tien van te maken, maar dit keer is het de Canadese keeper die aan het langste eind trekt.

04:22

9-1!

04:21

Nummer 9

De Red Lions weten van geen ophouden. Van Aubel devieert een voorzet van Charlier knap in doel. Op naar de tien?

04:18

8-1!

04:17

Boon mept corner binnen

Ook Tom Boon, pas hersteld van een blessure, kan scoren. De aanvaller mikt een strafcorner mooi binnen. Dit moet deugd doen voor het vertrouwen.

04:08

Canada versiert een corner en heeft zo een kansje om een goaltje terug te nemen, maar Vanasch wil daar niet van weten. Prima redding van de Belgische doelman.

04:07

België heeft een geweldig 3e kwart gespeeld, met 5 goals. Tijd om wat krachten te sparen in het laatste kwartier?

04:06

7-1!

04:05

Canada zakt helemaal door het ijs

Charlier doet er nog eentje bij, zijn 4e goal al dit toernooi. Canada hangt helemaal in de touwen.

04:02

6-1!

04:01

Nummer 6

De Belgen weten plots van geen ophouden. Ook Gougnard treft raak. Het staat 6-1.

04:00

5-1!

03:58

Hendrickx slaat weer toe

Het gaat nu plots snel. Na een strafcorner maakt Hendrickx - wie anders - er 5-1 van.

03:57

4-1!

03:56

Denayer maakt de 4-1

Ook Felix Denayer pikt nu zijn goaltje mee. Hiermee lijkt de wedstrijd in een beslissende plooi te vallen.

03:49

3-1!