Ga naar de inhoud

Moeilijk gaat ook: 3 op 3 voor de Belgian Cats na overwinning tegen Italië

België
Italië
einde
26
q1
22
17
q2
17
11
q3
15
18
q4
10

De Belgian Cats hebben zich tegen Italië verzekerd van groepswinst op het EK. Na makkelijke overwinningen tegen Tsjechië en Israël liep het tegen een sterker Italië moeilijker, maar op het einde gingen de Italiaanse vrouwen toch door de knieën.

Italië werd vooraf aangekondigd als de sterkste tegenstander in de poulefase. Dat de Italiaanse dames uit ander hout gesneden waren, bleek ook snel op het veld.

Het spel van de Belgian Cats was minder wervelend dan in de vorige 2 wedstrijden en Italië hield relatief makkelijk gelijke tred met de Belgen, die in de 1e helft vooral teerden op de inside scores van Meesseman en de driepunters van Vanloo.

 

In een bijzonder moeizaam 3e quarter, waarin de Cats amper 11 puntjes konden maken, snuffelde Italië zelfs even aan de leiding, ook al zat sterspeelster Zandalasini in de greep van een sterk verdedigende Delaere.

 

Allemand had het ondanks opnieuw een karrenvracht aan assists - 11 stuks alweer - moeilijker om het tempo te bepalen en er kwam ook te weinig hulp vanaf de bank. Veelzeggend: amper 6 van de 72 Belgische punten werden gescoord door invallers.

 

Toch trokken de Cats in een beter slotkwart het laken naar zich toe. Meesseman en Vanloo namen hun team op sleeptouw en stelden de rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales veilig: 72-64.

 

België is groepswinnaar met een 3 op 3 en speelt donderdag opnieuw. Intussen zullen de Cats ook Israël inruilen voor Slovenië, waar de eindfase van het toernooi afgewerkt wordt.

België: Vanloo 23, Meesseman 20, Linskens 13, Allemand 6, Delaere 4, Mununga 4, Geldof 2.

België - Italië

 1. 16 uur 06. Bekijk het vierde kwart tussen de Belgian Cats en Italië.

  Bekijk het vierde kwart tussen de Belgian Cats en Italië

 2. 16 uur 05. België wint. De Belgian Cats winnen met 72-64 en sluiten de groepsfase af met een perfect rapport. Daardoor is het beoogde rechtstreekse ticket voor de kwartfinales binnen. De Belgische vrouwen zullen nu Israël inruilen voor Slovenië, waar de eindfase van het toernooi plaatsvindt. Na enkele dagen rust zullen de Cats donderdag opnieuw in actie komen. De tegenstander kennen we later vandaag. .
 3. 16 uur 04. Linskens maakt het helemaal af in de slotseconden.

  Linskens maakt het helemaal af in de slotseconden

 4. 16 uur 02. Met nog 28 seconden speeltijd en 1,5 seconde op de shot clock, neemt bondscoach Méziane een time-out. Tekent hij iets uit waaruit de Cats nog kunnen scoren? Ja, hoor! Na een prima play kan Linskens scoren: 72-63. .
 5. 16 uur 01. Italië geeft het weg in het slot na een technische fout en cruciaal balverlies.

  Italië geeft het weg in het slot na een technische fout en cruciaal balverlies

 6. 16 uur . Allemand lijkt de bal te verspelen, maar is zeker van haar stuk dat de Italiaanse de bal als laatste raakte. De refs gaan naar de beelden kijken en zien dat de Belgische guard het bij het rechte eind had. Zo blijft België in balbezit met nog 40 seconden te gaan. .
 7. 15 uur 56. Zandalasini wordt na een driepunter neergehaald. De refs geven geen krimp, tot frustratie van de Italiaanse, die zo een technische fout krijgt. Meesseman gooit de vrijworp erin. .
 8. 15 uur 56. BOEM! Cruciale driepunter van Vanloo.

  BOEM! Cruciale driepunter van Vanloo

 9. 15 uur 55. Alweer Vanloo. Wat Keys kan, kan ik ook, denkt Vanloo. Zij mikt al haar 5e driepunter binnen. Zo blijft het verschil op 6 punten. .
 10. 15 uur 54. Het blijft spannend, hoor. Keys gooit een driepunter binnen: 66-63. .
 11. 15 uur 51. De Belgian Cats hebben hun defense ook weer meer op orde gekregen, waardoor Italië gedwongen wordt moeilijke shots te nemen. En die vallen voorlopig even niet binnen. .
 12. 15 uur 50. Meesseman legt bal met geweldig veel gevoel binnen.

  Meesseman legt bal met geweldig veel gevoel binnen

 13. 15 uur 50. 65-50. Linskens krijgt de fout mee onder de ring en toont zich zoals meestal secuur vanaf de vrijworplijn. Langzaam maar zeker nemen de Cats weer wat afstand, maar het verschil blijft klein. .
 14. 15 uur 49. Meesseman dolt met Keys in de paint en legt haar 19e punt binnen: 63-60. .
 15. 15 uur 48. Knappe scores van Meesseman en Vanloo en België opnieuw een puntje voor.

  Knappe scores van Meesseman en Vanloo en België opnieuw een puntje voor

 16. 15 uur 46. 61-60. Het is Emma Meesseman die haar team op sleeptouw neemt met een sterke score, gevolgd door een steal. Vanloo straft het Italiaanse balverlies helemaal af door vanuit de hoek een driepunter binnen te knallen, haar 4e al. De Cats leiden weer en de Italiaanse bondscoach probeert de Belgische remonte af te remmen door meteen een time-out te nemen. .
 17. 15 uur 45. Na een score van de sterk ingevallen Cubaj neemt Méziane een time-out, bij 56-60 voor Italië. Slagen de Cats erin om het tij te keren in de resterende 7 minuten? Ze hebben er in elk geval nog voldoende tijd voor. .
 18. 15 uur 45. Het is lang geleden dat we nog zo'n spannende wedstrijd gezien hebben van de Belgian Cats. Kris Meertens.
 19. 15 uur 45. Pijlsnelle Allemand met een simpele score.

  Pijlsnelle Allemand met een simpele score

 20. 15 uur 44. Linskens draait knap rond haar verdediger onder de ring, maar de lay-back rolt uit de ring. .