Cats
De Belgian Cats mogen niet om de medailles spelen.

Vermoeide Cats klauwen ook tegen China, maar ze moeten het WK 3x3 met opgeheven hoofd verlaten

 za 25 juni 2022 21:35
MF WK 3x3 China België KF
China
België
einde
21score13

De Belgische basketbalvrouwen zijn gestrand in de kwartfinales van het WK 3x3 basketbal. Na het uitvallen van Laure Resimont konden de overgebleven 3 Cats niet meer roteren, waardoor het tegen wereldkampioen China een ongelijke strijd werd in de kwartfinales: 21-13.

Op papier was het een ongelijke strijd in de kwartfinales: de onervaren Belgian Cats die door de blessure van Laure Resimont met zijn drieën overbleven (en dus niet konden wisselen) tegen de ervaren Chinese vrouwen, de regerende wereldkampioenen.

 

In de beginfase leken het vizier van beide teams niet goed afgesteld. Net wanneer de Cats nog fris waren en dus de kloof hadden moeten slaan, waren het de Chinese vrouwen die ermee wegliepen: eerst 5-0, daarna 8-1.

 

Het werd plots nog een stukje onmogelijker, maar de motor van Julie Vanloo sloeg dan toch aan, Becky Massey begon haar duels te winnen onder de korf en ook Ine Joris pakte haar puntjes mee. De kloof werd verkleind tot 2 punten en de onmogelijke opdracht leek plots toch mogelijk.

 

Maar uiteindelijk gebeurde er wat op voorhand gevreesd werd: de vermoeidheid begon zijn tol te eisen bij de Cats, die het in de slotfase niet meer konden bolwerken. Op een half minuutje van het einde staken de Chinese vrouwen de laatste dolk in het hart van de Belgen, een volgepakte Groenplaats treurde mee.

Cats
Vermoeidheid bij de Belgian Cats.

Hoogtepunten uit de match

China-België (kwartfinale WK 3x3)

21:37

Cats bedanken het publiek

21:33

Einde: China door, exit België

De Belgische vrouwen verlaten het WK met opgeheven hoofd. De Chinese vrouwen maken er op iets meer dan een halve minuut van het einde korte metten mee: 21-13. De Cats kunnen in ieder geval terugkijken op een bemoedigend eerste avontuur in het 3x3.

21:27

De Belgian Cats blijven knokken en doen het eigenlijk uitstekend. Maar het wordt lastig om die laatste kloof te dichten: 14-10.

21:24

Bijna-wereldpass Vanloo, het publiek zet zich achter de Cats

21:22

Julie begint er wel echt door te zitten.

Jonas Foerts (cocommentator Sporza)
21:21

De Cats met een momentje, Vanloo zweept het publiek op:

21:20

België nadert

Julie Vanloo begint haar draai te vinden, onder meer met een knappe tweepunter. De score ziet er plots weer wat hoopvoller uit: 9-5.

21:17

De Belgen laten wel af en toe mooi basketbal zien, maar de afwerking ontbreekt en zo vergeten ze zichzelf te beloven. China breidt de kloof uit tot 7 punten: 8-1.

21:17

China zet België op achterstand:

21:15

Tussensprint van China

Het begint te draaien bij China, die met 2 tweepunters en een simpele lay-up tot 5-0 uitlopen. De berg waar de Cats tegenaan keken, wordt nog wat groter.

21:13

Het is een zenuwachtig begin. In de eerste halve minuut kunnen geen van beide teams scoren. Voor België miste Vanloo een vrijworp.

21:13

De (3!) Cats maken zich op voor China, de 4e supportert mee:

21:11

In principe kan het onervaren België hier niet winnen tegen China. Dat zou de wereld op zijn kop zijn.

Christophe Vandegoor (Sporza)
21:09

Het is tijd aan de Cats!

De Belgian Cats, zonder de geblesseerde Laure Resimont, worden voorgesteld aan het enthousiaste publiek. Met amper 3 speelsters kunnen ze een hele match niet wisselen. En dat tegen wereldkampioen China! Een bijna onmogelijke opdracht.

16:40
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.