Ga naar de inhoud
Een geslaagde avond voor de Belgian Lions.

De Belgian Lions verpletteren Slovakije en stoten door naar tweede kwalificatieronde

 do 30 juni 2022 22:10
Belgian Lions in WK-voorronde
België
Slovakije
einde
25
q1
7
31
q2
22
27
q3
12
19
q4
18
102
score
59

De Belgische basketbalmannen hebben een logische en vooral bijzonder ruime overwinning geboekt in hun WK-kwalificatiecampagne. Het kleine broertje Slovakije was een speelbal van de gretige en geconcentreerde Lions: 102-59.

De kwalificatie voor het tweede luik van de voorrondes richting het WK was eigenlijk een formaliteit voor de Belgian Lions.

 

Als hekkensluiter mocht Slovakije geen stokken in de wielen steken en het verschil met de Lions was nog groter dan in de eerste ontmoeting ginds.

 

Het gevolg: een regelrechte afstraffing. De Lions - zonder enkele sterkhouders - waren vanaf de eerste seconde bij de les en een gretige Obasohan (18 punten) nam de Belgen bij de hand.

 

De 12 spelers verschenen met z'n allen op het scorebord, een opsteker richting de laatste match van zondag in Servië.

 

Dat is niet louter een verplicht nummertje, want de resultaten tegen Servië en Letland worden meegenomen naar de volgende voorronde. Daarin wachten normaal Griekenland, Turkije en Groot-Brittannië.

 

België-Slovakije: 102-59
Quarters: 25-7, 31-22, 27-12, 19-18

Dé fase van de avond:

België - Slovakije

22:09

Einde: 102-59

De Belgen blikken de Slovaken helemaal in. De zege is overduidelijk.

21:51

Q3: 83-41

De Belgian Lions zijn goed op weg om de kaap van 100 punten te ronden. Het klasseverschil werd nog eens in de verf gezet: 27-12.

21:44
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
21:15

Rust: 56-29

In het tweede kwart heeft Slovakije de schade een beetje beter kunnen beperken: 31-22. Maar op de prestatie van de Lions valt weinig tot niets aan te merken. De driepunters vliegen vlot binnen. Slovakije is te slordig, alle Belgen doen hun duit in het zakje. 

21:10

"Nog nooit gezien": Obasohan mist dunk, maar heeft dan alle geluk van de wereld

20:52

Q1: 25-7

De Belgian Lions zijn bij de les. Onder impuls van Obasohan was er een vliegende start. De Slovaken, met heel wat nieuwe namen op het parket, komen er niet aan te pas. De Belgen lijken de afwezigen zoals Mwema niet te missen. 

20:27

Voor de opworp wordt Sam Van Rossom in de bloemetjes gezet. Hij kondigde deze week zijn afscheid aan. "Let's go Belgium", roept hij na een carrière van 17 jaar met 4 EK's bij de Lions. 

16:09
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:07

België - Slovakije

Bij winst zijn de Belgian Lions zeker van kwalificatie voor de tweede (en laatste) kwalificatieronde. De Belgen tellen na vier duels twee zeges en twee nederlagen. Slovakije staat nog met lege handen.

Op de eerste speeldag van de groepsfase wonnen de Belgen nog makkelijk met 57-83 in Slovakije. De top 3 van de poule plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde voor het WK in de Filippijnen, Japan en Indonesië (25 augustus-10 september 2023). De Lions staan momenteel derde in groep A, na Servië en Letland die beiden al gekwalificeerd zijn.

Zondag volgt voor de Belgen op de slotspeeldag nog een verplaatsing naar Servië. Bij kwalificatie behouden ze in de volgende ronde hun resultaten tegen Servië (1 zege) en Letland (2 nederlagen). 

Ze zouden dan terechtkomen in een groep met Griekenland, Turkije en Groot-Brittannië. De top 3 van die groep plaatst zich voor de eindronde van het WK. Dat lukte de Lions nooit eerder.