Transfers in buitenland: Wegen van Mason Greenwood (22) en Manchester United scheiden voorgoed

 do 18 juli 2024 20:15

Het voetbalseizoen 2023-2024 is afgelopen, maar voor de sportief directeurs begint de drukte nu pas. Wie stapt de komende weken op de transfercarrousel in het buitenland? We volgen het op deze pagina.

Buitenlandse zomertransfers 2024

20:12

Greenwood verlaat United voorgoed

Het huwelijk van Mason Greenwood en Manchester United zit er voorgoed op. Het 22-jarige toptalent uit eigen stal wordt verkocht aan Marseille. 


Greenwood speelde vanaf januari 2022 anderhalf jaar geen wedstrijden vanwege zijn betrokkenheid in een zaak van mishandeling en verkrachting. In januari 2022 werd een onderzoek tegen de speler opgestart nadat een vrouw klacht tegen hem had ingediend. Zij beschuldigde de inmiddels 22-jarige aanvaller van verkrachting en geweldpleging. Eind november 2022 zou er een proces volgen, maar in februari 2023 werd beslist dat Greenwood vrijuit ging.


Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Spaanse eersteklasser Getafe.

20:12
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:37

Savinho eerste nieuwkomer bij City

Manchester City heeft met de Braziliaan Savinho (kort: Savio) zijn eerste transfer van de zomermercato afgerond. De flankaanvaller, die vorig seizoen op uitleenbasis speelde bij seizoensrevelatie Girona, komt over van het Franse Troyes en ondertekende bij de Cityzens een contract tot 2029.


De twintigjarige Savio doorliep de jeugdreeksen van het Braziliaanse Atlético Mineiro en kwam in de zomer van 2022 bij Troyes in Europa terecht. De Franse club verhuurde de jonge Braziliaan achtereenvolgens aan PSV en Girona, dat net als Man City en Troyes in handen is van de City Group. Bij Girona, dat vorig seizoen voor sensatie zorgde in La Liga en uiteindelijk derde werd in de Spaanse competitie, kwam de rechtsbuiten tot elf doelpunten en tien assists in 41 wedstrijden.


Savio debuteerde in maart ook al bij de Braziliaanse nationale ploeg in een vriendschappelijke oefeninterland tegen Engeland op Wembley (0-1-zege). Hij werd ook geselecteerd voor de Copa America en scoorde in de groepswedstrijd tegen Paraguay (1-4-zege) ook zijn eerste interlanddoelpunt. De Seleçao moest uiteindelijk al in de kwartfinales naar huis, na een verloren strafschoppenserie tegen Uruguay.

19:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17/07/24
21:23

Matthew Ryan naar Roma

De Australische doelman Mathew Ryan zet zijn carrière verder bij AS Roma. De 32-jarige Ryan ondertekent bij de Giallorossi een contract tot de zomer van 2025. Hij komt transfervrij over van het Nederlandse AZ, waarvoor hij sinds begin 2023 speelde. Ryan werd in 2013 door Club Brugge naar Europa gehaald. Hij bleef twee seizoenen bij blauw-zwart, dat hem verkocht aan Valencia. De Spaanse club leende Ryan in 2017 een half jaar uit aan KRC Genk.

De 92-voudig international speelde ook voor Brighton & Hove Albion, Arsenal, Real Sociedad en Kopenhagen. AS Roma eindigde vorig seizoen, met de van Chelsea gehuurde Romelu Lukaku in de spits, als zesde in de Serie A. Ryan zal er de concurrentie aangaan met Mile Svilar.

15/07/24
15:30

Bertrand Traoré verlaat Villarreal voor een tweede periode bij Ajax

De 28-jarige Bertrand Traoré trekt voor de tweede keer in zijn carrière naar Amsterdam. De Burkinese aanvaller komt transfervrij over van Villarreal, waar hij pas in februari neerstreek.


In het seizoen 2016/17 speelde Traoré al eens voor Ajax, toen als huurling van Chelsea. Toen kwam hij aan 13 goals en 6 assists in 39 optredens.

15:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13/07/24
13:57

Immobile trekt na 8 seizoenen Lazio richting Besiktas

Wat al langer in de lucht hing, is nu ook officieel. Ciro Immobile verlaat Lazio Roma na 8 seizoenen en trekt voor 2 jaar naar Besiktas.

De 34-jarige aanvaller ontpopte zich de afgelopen jaren tot een waar clubicoon van Lazio. Met 207 doelpunten is de Italiaan ook de topscorer aller tijden van de Romeinen.

Afgelopen seizoen kreeg de spits het echter aan de stok met een deel van de Lazio-fans. Immobile mikte nadien op een vertrek en heeft zijn nieuwe bestemming nu gevonden.

13:53
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:45

AZ haalt Ierse spits Troy Parrott weg bij Tottenham

In Nederland heeft AZ zijn nieuwe spits beet. Troy Parrott ondertekende een vijfjarig contract in Alkmaar en moet de komende seizoenen voor doelpunten zorgen.

Parrott die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Excelsior, wordt overgenomen van Tottenham Hotspur. De 22-jarige Ier maakte vorig seizoen bij Excelsior indruk met 17 doelpunten in 32 officiële duels.

Ook heeft de spits al 23 interlands achter zijn naam. In het shirt van Ierland was Parrott tot op heden vijf keer trefzeker.

Parrott moet de vervanger worden van Vangelis Pavlidis. De topscorer van de Eredivisie trok eerder deze maand naar Benfica.

13:45
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:36

Alessandro Buongiorno versterkt defensie van Napoli

Alessandro Buongiorno is de nieuwste aanwinst van Napoli. De verdediger, die deel uitmaakte van de Italiaanse selectie voor het EK in Duitsland, maakt de overstap van reeksgenoot Torino.

De 25-jarige Buongiorno debuteerde al in april 2018 in de hoofdmacht van Torino, maar mocht eerst ervaring opdoen bij de Italiaanse laagvliegers Carpi en Trapani. Na zijn uitleenbeurten werd hij een vaste waarde in Turijn en speelde hij uiteindelijk 109 wedstrijden voor het nummer negen uit de Serie A.

10:08

Inter strikt Porto-spits Mehdi Taremi

Italiaans landskampioen Inter Milaan kan met Mehdi Taremi een nieuwe aanvaller aan zijn voorlinie toevoegen. De Iraanse spits verlaat FC Porto na vier jaar als vrije speler en zette in Milaan zijn handtekening onder een contract tot 2027.

De 31-jarige Taremi streek in de zomer van 2020 neer in het Drakenstadion van Porto. Onder ex-Standard-speler Sergio Conceiçao won Taremi onder meer drie keer na elkaar de Portugese beker (2022 tot 2024) en werd hij in 2022 landskampioen. Hij speelde er uiteindelijk 182 wedstrijden, waarin hij 91 keer scoorde en 56 assists gaf.


Taremi verzamelde ook al 86 caps bij de Iraanse nationale ploeg. Met zijn 49 treffers staat hij momenteel in de top vijf van spelers met de meeste doelpunten voor Iran. 


10:08
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12/07/24
15:57

Sergio Gomez trekt naar Sociedad

Real Sociedad heeft Sergio Gomez voor 9 miljoen euro overgenomen van Manchester City. De Spaanse linksachter ondertekende er een contract van 6 seizoenen.

De 23-jarige Gomez speelde de afgelopen 2 seizoenen voor Manchester City, dat hem overnam van RSC Anderlecht. Zijn opleiding genoot Gomez Bij Barcelona. Daar werd hij opgeleid als middenvelder, maar Kompany smeedde hem tot linksachter.