Transfers in buitenland: Thomas Delaney is een vrije speler, Europees kampioen Alvaro Morata trekt naar AC Milan

 vr 19 juli 2024 17:06
Thomas Delaney in het shirt van Sevilla.
Thomas Delaney zal niet meer te bewonderen zijn in het shirt van Sevilla.

Het voetbalseizoen 2023-2024 is afgelopen, maar voor de sportief directeurs begint de drukte nu pas. Wie stapt de komende weken op de transfercarrousel in het buitenland? We volgen het op deze pagina.

Buitenlandse zomertransfers 2024

17:04

Thomas Delaney en Sevilla in onderling overleg uit elkaar

Thomas Delaney is een vrij man. In overleg met broodheer Sevilla werd het contract van de 32-jarige Deen verbroken, waardoor de weg naar een nieuwe club helemaal open ligt.


Drie zomers geleden legde de Zuid-Spaanse club nog 6 miljoen euro op tafel om Delaney over te nemen van Borussia Dortmund. Bij Sevilla kwam de Deen tot 47 optredens voor hij werd uitgeleend aan Hoffenheim en Anderlecht.

16:59
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:16

Morata trekt naar AC Milan

Europees kampioen Alvaro Morata zal vanaf volgend seizoen de kleuren van AC Milan verdedigen. Hij ondertekende bij de Rossoneri een contract tot 2028. Met de transfer zou zo'n 13 miljoen euro gemoeid zijn.

Morata verlaat Atletico Madrid, waar hij de voorbije 2 seizoenen 36 doelpunten maakte. Morata was de aanvoerder van de Spaanse selectie die vorige week Europees kampioen werd. Op het EK scoorde Morata 1 keer.


14:15
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18/07/24
20:12

Greenwood verlaat United voorgoed

Het huwelijk van Mason Greenwood en Manchester United zit er voorgoed op. Het 22-jarige toptalent uit eigen stal wordt verkocht aan Marseille. 


Greenwood speelde vanaf januari 2022 anderhalf jaar geen wedstrijden vanwege zijn betrokkenheid in een zaak van mishandeling en verkrachting. In januari 2022 werd een onderzoek tegen de speler opgestart nadat een vrouw klacht tegen hem had ingediend. Zij beschuldigde de inmiddels 22-jarige aanvaller van verkrachting en geweldpleging. Eind november 2022 zou er een proces volgen, maar in februari 2023 werd beslist dat Greenwood vrijuit ging.


Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Spaanse eersteklasser Getafe.

20:12
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:37

Savinho eerste nieuwkomer bij City

Manchester City heeft met de Braziliaan Savinho (kort: Savio) zijn eerste transfer van de zomermercato afgerond. De flankaanvaller, die vorig seizoen op uitleenbasis speelde bij seizoensrevelatie Girona, komt over van het Franse Troyes en ondertekende bij de Cityzens een contract tot 2029.


De twintigjarige Savio doorliep de jeugdreeksen van het Braziliaanse Atlético Mineiro en kwam in de zomer van 2022 bij Troyes in Europa terecht. De Franse club verhuurde de jonge Braziliaan achtereenvolgens aan PSV en Girona, dat net als Man City en Troyes in handen is van de City Group. Bij Girona, dat vorig seizoen voor sensatie zorgde in La Liga en uiteindelijk derde werd in de Spaanse competitie, kwam de rechtsbuiten tot elf doelpunten en tien assists in 41 wedstrijden.


Savio debuteerde in maart ook al bij de Braziliaanse nationale ploeg in een vriendschappelijke oefeninterland tegen Engeland op Wembley (0-1-zege). Hij werd ook geselecteerd voor de Copa America en scoorde in de groepswedstrijd tegen Paraguay (1-4-zege) ook zijn eerste interlanddoelpunt. De Seleçao moest uiteindelijk al in de kwartfinales naar huis, na een verloren strafschoppenserie tegen Uruguay.

19:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17/07/24
21:23

Matthew Ryan naar Roma

De Australische doelman Mathew Ryan zet zijn carrière verder bij AS Roma. De 32-jarige Ryan ondertekent bij de Giallorossi een contract tot de zomer van 2025. Hij komt transfervrij over van het Nederlandse AZ, waarvoor hij sinds begin 2023 speelde. Ryan werd in 2013 door Club Brugge naar Europa gehaald. Hij bleef twee seizoenen bij blauw-zwart, dat hem verkocht aan Valencia. De Spaanse club leende Ryan in 2017 een half jaar uit aan KRC Genk.

De 92-voudig international speelde ook voor Brighton & Hove Albion, Arsenal, Real Sociedad en Kopenhagen. AS Roma eindigde vorig seizoen, met de van Chelsea gehuurde Romelu Lukaku in de spits, als zesde in de Serie A. Ryan zal er de concurrentie aangaan met Mile Svilar.

15/07/24
15:30

Bertrand Traoré verlaat Villarreal voor een tweede periode bij Ajax

De 28-jarige Bertrand Traoré trekt voor de tweede keer in zijn carrière naar Amsterdam. De Burkinese aanvaller komt transfervrij over van Villarreal, waar hij pas in februari neerstreek.


In het seizoen 2016/17 speelde Traoré al eens voor Ajax, toen als huurling van Chelsea. Toen kwam hij aan 13 goals en 6 assists in 39 optredens.

15:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13/07/24
13:57

Immobile trekt na 8 seizoenen Lazio richting Besiktas

Wat al langer in de lucht hing, is nu ook officieel. Ciro Immobile verlaat Lazio Roma na 8 seizoenen en trekt voor 2 jaar naar Besiktas.

De 34-jarige aanvaller ontpopte zich de afgelopen jaren tot een waar clubicoon van Lazio. Met 207 doelpunten is de Italiaan ook de topscorer aller tijden van de Romeinen.

Afgelopen seizoen kreeg de spits het echter aan de stok met een deel van de Lazio-fans. Immobile mikte nadien op een vertrek en heeft zijn nieuwe bestemming nu gevonden.

13:53
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:45

AZ haalt Ierse spits Troy Parrott weg bij Tottenham

In Nederland heeft AZ zijn nieuwe spits beet. Troy Parrott ondertekende een vijfjarig contract in Alkmaar en moet de komende seizoenen voor doelpunten zorgen.

Parrott die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Excelsior, wordt overgenomen van Tottenham Hotspur. De 22-jarige Ier maakte vorig seizoen bij Excelsior indruk met 17 doelpunten in 32 officiële duels.

Ook heeft de spits al 23 interlands achter zijn naam. In het shirt van Ierland was Parrott tot op heden vijf keer trefzeker.

Parrott moet de vervanger worden van Vangelis Pavlidis. De topscorer van de Eredivisie trok eerder deze maand naar Benfica.