Transfers in buitenland: Chelsea heeft met jonge Amerikaan Caleb Wiley (19) nieuwe verdediger beet

 ma 22 juli 2024 18:18
Caleb Wiley (19) trekt van Atlanta naar Chelsea.

Het voetbalseizoen 2023-2024 is afgelopen, maar voor de sportief directeurs begint de drukte nu pas. Wie stapt de komende weken op de transfercarrousel in het buitenland? We volgen het op deze pagina.

Buitenlandse zomertransfers 2024

23:10
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
23:09

Marseille huurt Hojbjerg van Tottenham

Pierre-Emile Hojbjerg zet zijn carrière verder bij Olympique Marseille. De Deense middenvelder wordt gehuurd van Tottenham. Marseille heeft ook een aankoopoptie bedongen.

De 28-jarige Hojbjerg begon zijn carrière bij Bayern München, maar kon daar nooit doorbreken. In 2016 volgde een transfer naar Southampton, waar Tottenham hem 4 jaar later wegplukte. Zijn volgende avontuur ligt nu dus in Frankrijk.

17:59

Chelsea legt jonge Amerikaan vast

Chelsea heeft met de 19-jarige Amerikaan Caleb Wiley een nieuwe verdediger beet. Wiley komt over van het Amerikaanse Atlanta United, voor omgerekend ongeveer 10 miljoen euro. Hij tekende een contract van 6 jaar.

De linksachter maakte vorig jaar al zijn debuut bij de nationale ploeg en vertoeft momenteel in Parijs, waar hij met Amerika meestrijdt op de Olympische Spelen.

Her en der wordt al geopperd dat Wiley meteen zal worden uitgeleend aan het Franse Strasbourg. Beide ploegen hebben dezelfde eigenaar.

17:56
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20/07/24
10:40

Thomas Delaney terug naar Kopenhagen

Niet Anderlecht, wel Kopenhagen heeft Thomas Delaney volgend seizoen in de kern. De 32-jarige Deen zette zijn handtekening onder een contract voor 2 seizoenen bij FC Kopenhagen, de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg en doorbrak in het eerste elftal.

Delaney was het voorbije seizoen een belangrijke pion op het middenveld bij Anderlecht. Paars-wit huurde hem van de Spaanse club Sevilla.

10:38
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19/07/24
17:04

Thomas Delaney en Sevilla in onderling overleg uit elkaar

Thomas Delaney is een vrij man. In overleg met broodheer Sevilla werd het contract van de 32-jarige Deen verbroken, waardoor de weg naar een nieuwe club helemaal open ligt.


Drie zomers geleden legde de Zuid-Spaanse club nog 6 miljoen euro op tafel om Delaney over te nemen van Borussia Dortmund. Bij Sevilla kwam de Deen tot 47 optredens voor hij werd uitgeleend aan Hoffenheim en Anderlecht.

16:59
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:16

Morata trekt naar AC Milan

Europees kampioen Alvaro Morata zal vanaf volgend seizoen de kleuren van AC Milan verdedigen. Hij ondertekende bij de Rossoneri een contract tot 2028. Met de transfer zou zo'n 13 miljoen euro gemoeid zijn.

Morata verlaat Atletico Madrid, waar hij de voorbije 2 seizoenen 36 doelpunten maakte. Morata was de aanvoerder van de Spaanse selectie die vorige week Europees kampioen werd. Op het EK scoorde Morata 1 keer.


14:15
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18/07/24
20:12

Greenwood verlaat United voorgoed

Het huwelijk van Mason Greenwood en Manchester United zit er voorgoed op. Het 22-jarige toptalent uit eigen stal wordt verkocht aan Marseille. 


Greenwood speelde vanaf januari 2022 anderhalf jaar geen wedstrijden vanwege zijn betrokkenheid in een zaak van mishandeling en verkrachting. In januari 2022 werd een onderzoek tegen de speler opgestart nadat een vrouw klacht tegen hem had ingediend. Zij beschuldigde de inmiddels 22-jarige aanvaller van verkrachting en geweldpleging. Eind november 2022 zou er een proces volgen, maar in februari 2023 werd beslist dat Greenwood vrijuit ging.


Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Spaanse eersteklasser Getafe.

20:12
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:37

Savinho eerste nieuwkomer bij City

Manchester City heeft met de Braziliaan Savinho (kort: Savio) zijn eerste transfer van de zomermercato afgerond. De flankaanvaller, die vorig seizoen op uitleenbasis speelde bij seizoensrevelatie Girona, komt over van het Franse Troyes en ondertekende bij de Cityzens een contract tot 2029.


De twintigjarige Savio doorliep de jeugdreeksen van het Braziliaanse Atlético Mineiro en kwam in de zomer van 2022 bij Troyes in Europa terecht. De Franse club verhuurde de jonge Braziliaan achtereenvolgens aan PSV en Girona, dat net als Man City en Troyes in handen is van de City Group. Bij Girona, dat vorig seizoen voor sensatie zorgde in La Liga en uiteindelijk derde werd in de Spaanse competitie, kwam de rechtsbuiten tot elf doelpunten en tien assists in 41 wedstrijden.


Savio debuteerde in maart ook al bij de Braziliaanse nationale ploeg in een vriendschappelijke oefeninterland tegen Engeland op Wembley (0-1-zege). Hij werd ook geselecteerd voor de Copa America en scoorde in de groepswedstrijd tegen Paraguay (1-4-zege) ook zijn eerste interlanddoelpunt. De Seleçao moest uiteindelijk al in de kwartfinales naar huis, na een verloren strafschoppenserie tegen Uruguay.

19:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.