Ga naar de inhoud

Jens Schuermans vliegt naar 6e plek in Les Gets, Puck Pieterse verwent publiek met wheelie

 zo 10 september 2023 17:55

In de Wereldbekermanche Cross Country in Les  Gets is onze landgenoot Jens Schuermans (30) na een uitstekende race knap 6e geëindigd. Winst ging naar de Fransman Victor Koretzky. Bij de vrouwen won de Oostenrijkse Mona Mitterwallner voor Puck Pieterse, die met een wheelie over de finish bolde.

Vandaag stond de zesde manche van de Wereldbeker Cross Country op het programma. Opvallend was dat tienvoudig wereldkampioen Nino Schurter pas vanop rij 4 mocht starten.

 

De Zwitser had vrijdag door ziekte afgehaakt voor de Shorttrack en kon daardoor ook geen goede uitgangspositie bemachtigen voor de Cross Country.

Toch kwam de 37-jarige mountainbiker vandaag wel goed voor de dag. In geen tijd verscheen hij vooraan in de wedstrijd, om vervolgens na een halfuur stevig door te trekken. Alleen Victor Koretzky en Joshua Dubau konden volgen.

Koretzky kwam uitstekend voor de dag in Les Gets en nam twee ronden later zelfs de koppositie over van Schurter. De Zwitser had geen antwoord klaar op de versnelling van de Fransman en bleef in het wiel van metgezel Dubau zitten.

Aan de meet hield Koretzky uiteindelijk nog 17 seconden over op Schurter. Jens Schuermans bevestigde zijn goede vorm met een 6e plek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oostenrijkse Mitterwallner houdt Pieterse af, die publiek charmeert met wheelie

Bij de vrouwen waren het leeftijdsgenoten Mona Mitterwallner en Puck Pieterse (beide 21 jaar)  die lange tijd voor de overwinning streden.

Leidster in het klassement Puck Pieterse joeg al vroeg in de wedstrijd het tempo omhoog, waardoor er snel een elitegroepje ontstond met onder meer ook Mitterwallner.

In de voorlaatste ronde was het uiteindelijk de Oostenrijkse zelf die Pieterse van zich afschudde. Aan de meet hield ze uiteindelijk een bonus van meer dan 30 seconden over.

De Nederlandse Pieterse moest zich tevreden stellen met een tweede plek, maar verwende het aanwezige publiek wel nog met een wheelie aan de finish. Ze blijft ook aan de leiding in de Wereldbeker-stand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.