Ga naar de inhoud

Belgian Cats als helden ontvangen door supporters op de luchthaven van Zaventem

 ma 26 juni 2023 22:00

De Belgian Cats zijn maandagavond als heldinnen ontvangen op Zaventem, een dag nadat ze in Ljubljana goud veroverd hadden op het EK basketbal. Herbeleef hier de thuiskomst van de Belgische basketbalvrouwen.

Thuiskomst Belgian Cats

20:04
20:03
20:02
20:01
19:35

MVP! MVP! MVP! Meesseman: "Dankzij deze momenten gaan we beseffen wat we hebben gedaan"

19:32

"Nu naar mijn opa en dan slapen"

Gisteren keken 1 miljoen mensen naar de EK-finale. "Amai, dat wist ik echt niet. Dat is wel zot", is Emma Meesseman verwonderd.

"Ik hoop dat er morgen veel volk komt naar de huldiging op de Grote Markt in Brussel. Ik kijk ernaar uit."

"Vanavond ga ik naar mijn opa en naar mijn familie. En dan vooral slapen."

19:31

Dit is echt een superontvangst. Dankzij deze momenten gaan we beseffen wat we gedaan hebben.

Emma Meesseman
19:24

Emma Meesseman in Journaal

Na de knuffels met familie en vrienden is het nog even wachten op Emma Meesseman. U kunt een eerste reactie van de Belgische kapitein zo dadelijk live bekijken in Het Journaal op VRT 1.

19:23

Vanloo: “Ik moet echt frieten hebben van de frituur!”

19:22

Ook Ann Wauters supporterde vanuit Chicago voor de Cats: "Ongelofelijk straffe prestatie"

19:21
19:21
19:14

Frietjes voor Vanloo

Het menu voor vanavond is al vastgelegd. "De pasta en de rijst komen echt mijn strot uit. Nu móet ik echt frieten hebben", lacht Julie Vanloo.

19:13

Met zo'n ontvangst besef je pas dat België enorm meegeleefd heeft. Het is mooi dat het Belgische vrouwenbasketbal zo op de kaart gezet wordt. Ik ben blij dat we zo de jeugd kunnen inspireren.

Julie Vanloo
19:13

Massey: “Het gaat morgen echt iets groots worden”

19:10

Voor de fans is dit hét moment om handtekeningen en selfies te jagen. De Belgian Cats zullen nog even hun bezigheid hebben met te poseren.

19:10

Delaere: "Mooiste gevoel dat er is"

19:08
19:08

Becky Massey herenigd met haar hondje

Becky Massey is ontzettend blij dat ze haar hondje weer in de armen kan nemen. "Ik heb hem gemist", lacht de Belgian Cat, die ook al uitkijkt naar morgen.

"Dat wordt supercool. We zien iedereen morgen terug op de Grote Markt van Brussel. Wat nu gebeurt, is echt ongelooflijk. Dat had ik me nooit kunnen voorstellen. Dikke merci aan iedereen."

19:07

Deze ontvangst is al heel mooi, maar ik roep ook iedereen op om morgen naar de Grote Markt in Brussel te komen!

Antonia Delaere
19:07
19:06

"Dikke merci aan al onze fans"

Gisteren keken er één miljoen mensen naar de EK-finale. "Ongelooflijk. Er zijn ook mensen die speciaal voor ons nog 12 uur in de auto gezeten hebben om er bij te zijn in Ljubljana. Dikke merci aan al onze fans", zegt Antonia Delaere.

19:06
19:05

Wat een fantastische ontvangst. Dit hadden we niet durven te dromen. Om dit samen met de fans te mogen beleven, is het mooiste gevoel dat er is.

Antonia Delaere
19:04

Bloemen voor de kampioenen

19:03

Daar zijn de Belgian Cats!

19:03

Na de traditionele foto's en een stevig applaus van de fans kan er eindelijk geknuffeld worden met familie en vrienden. Het metekindje van Emma Meesseman krijgt de eerste smakkerd.

19:02

De ruiker van minister Weyts was voor kapitein Emma Meesseman, maar ook de andere Belgian Cats mogen een bosje bloemen in ontvangst nemen.

19:02

Daar zijn de Belgian Cats! "Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!"

19:01

Laatste taak: de bagage ophalen

18:58

Daar zijn de Cats!

Gejuich in de vertrekhal, want daar zijn de Europese Kampioenen! Kapitein Emma Meesseman komt als eerste door de deur en zwaait met de trofee, de rest van het team volgt in haar zog.

18:57

Ministeriële bloemen

Ben Weyts staat klaar met een ruiker bloemen. Wie mag zo dadelijk het boeketje van de minister van Sport in ontvangst nemen?

18:55

Klaar voor een geweldige ontvangst

18:55

Nu al een collectors item

18:55

De trofee komt eraan

18:55

Belgian Cats - Champions! De Europese kampioenen hebben nog snel een speciale t-shirt aangetrokken. Nu al een collector's item.

18:53

Nog allemaal even een petje op

18:53

Wie anders dan kapitein Emma Meesseman mag de trofee van Europees kampioen bewaken op weg naar de aankomsthal. Daar kunnen de Belgian Cats nog elk ogenblik gaan arriveren.

18:52
18:50

Bijna daar...

18:48

Ook Vlaams minister van Sport Ben Weyts is afgezakt naar Zaventem om de Belgian Cats te feliciteren.

Net als de wachtende fans zal hij nog even geduld moeten hebben, al zal het niet lang meer duren. Over enkele minuten worden de Europese kampioenen in de aankomsthal verwacht.

18:43

Emma Meesseman mocht nog even bezoekje brengen in de cockpit

18:39

Vriendinnen Meesseman: “Euforie op het einde: Enorm fier op haar!”

18:38

De Belgian Cats poseren nog even met hun trofee op het vliegtuig

18:32

Metekindje komt Emma Meesseman verrassen

Ook het metekindje van Emma Meesseman is erbij om meter Emma op te wachten. "We hebben dit EK heel intens beleefd", zegt mama Silke, de beste vriendin van Meesseman.

"We zijn enorm fier. Emma was dit EK iedereen match echt top. We zijn echt heel trots."

"Emma weet niet dat haar metekindje hier ook is, dat is een verrassing. Ik denk dat ze wel heel blij zal zijn."

18:25
Wachten op de Belgian Cats.
18:19

Kapitein Meesseman in de cockpit

Het vliegtuig van de Cats is onderweg naar de gate, onder goedkeurend oog van Emma Meesseman.

De MVP van het EK mag nog even een kijkje gaan nemen in de cockpit. Dat is inderdaad de plek waar een kapitein thuishoort.

18:18

Touchdown!

Het vliegtuig met de Belgian Cats is zonet geland op Zaventem, al zal het nog even wachten zijn tot wanneer de Europese kampioenen verschijnen in de aankomsthal. Dat kunt u over enkele ogenblikken op deze pagina bekijken met livestream.

17:25

Cats zijn onderweg

Het vliegtuig met de Europese kampioen is onderweg naar Brussel. De landing is voorzien om 18.25 uur. Over een uurtje zijn de Belgian Cats weer op Belgische bodem, waar hij ongetwijfeld een warm onthaal wacht op de luchthaven van Zaventem.

17:22
16:00

De beker is op weg naar België

11:57

Belgian Cats in Laat

De Belgian Cats palmen vanavond ook het late journaal in. Laure Résimont en Julie Vanloo komen straks in Laat vertellen over de Europese titel van de Belgische basketbaldames.

11:57
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:55

Dinsdag op de Grote Markt in Brussel

De traditionele huldiging op het stadhuis in Brussel vindt dinsdagavond plaats.

Supporters van de Belgian Cats kunnen om 18.30 uur de Europese kampioenen komen toejuichen op de Grote Markt in Brussel, waar de Cats vanaf het balkon hun gouden medaille komen tonen aan de fans.

11:55
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:52

Rond 18.30 uur op Zaventem

Met het goud om hun nek zullen de Belgian Cats vanmiddag in Ljubljana op het vliegtuig naar België stappen. De kersverse Europese kampioenen worden rond 18.30 uur op Zaventem verwacht.

Sporza is er straks uiteraard bij op de luchthaven. U kunt de thuiskomst van de Cats vanavond live bekijken met een livestream op deze pagina.

11:50

Met het goud weer naar België

Een dag na het behalen van de Europese titel keren de Belgian Cats straks weer naar huis. We volgen al het nieuws over de thuiskomst van de Belgische dames hier op de voet.